Industry

Εντατικά μαθήματα κινηματογράφου με τον Βέρνερ Χέρτσογκ!

στα 10

Ο δαιμόνιος Γερμανός σκηνοθέτης παραδίδει διαδικτυακά masterclass σε φιλική τιμή. Εσείς τι περιμένετε;

Εντατικά μαθήματα κινηματογράφου με τον Βέρνερ Χέρτσογκ!

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για το σινεμά και δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Εμείς σας βρήκαμε τη λύση! Και μάλιστα θα τα διδαχθείτε από τους καλύτερους...

Σε ηλικία 19 ετών έκλεψε μια κάμερα από τη σχολή κινηματογράφου του Μονάχου για να γυρίσει την πρώτη του ταινία. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σκηνοθέτες, κάτοχος δεκάδων βραβείων και δημιουργός αριστουργημάτων όπως το «Φιτζκαράλντο» και το «Αγκίρε, η Μάστιγα του Θεού», για τις ανάγκες των οποίων ταξίδεψε στα πέρατα του κόσμου. Είναι επίσης σκηνοθέτης εξαιρετικών ντοκιμαντέρ, ενίοτε ηθοποιός και πάντοτε εκκεντρικός, διαβόητος, μεταξύ άλλων, για την πολυτάραχη σχέση του με τον Κλάους Κίνσκι.

Μιλάμε φυσικά για τον Βέρνερ Χέρτσογκ, ο οποίος τώρα υπόσχεται ότι μέσα σε 20 μαθήματα συνολικής διάρκειας πέντε ωρών και κάτι αναλαμβάνει να διδάξει τα μυστικά της τέχνης του κινηματογράφου και της σκηνοθεσίας σε όσους σπουδαστές παρακολουθήσουν το διαδικτυακό masterclass που θα ξεκινήσει να παραδίδει αυτό το καλοκαίρι. Κι όλα αυτά για το ασήμαντο ποσό των 90 δολαρίων!

Διαβάστε ακόμη: 24 πολύτιμα μαθήματα ζωής και σινεμά από τον Βέρνερ Χέρτσογκ

Werner Herzog 607

Δεν ξέρουμε αν πρέπει να πιστέψουμε ή να πάρουμε στα σοβαρά τις υποσχέσεις του, κρίνοντας όμως από το τρέιλερ που κυκλοφόρησε online για την προώθηση αυτών των ανορθόδοξων ταχύρρυθμων μαθημάτων, έστω και 10 λεπτά μαζί του αξίζουν και με το παραπάνω τα λεφτά των διδάκτρων.

Τα μαθήματα θα παραδοθούν μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων και θα περιλαμβάνουν σχεδόν τα πάντα: από τη χρηματοδότηση μέχρι τη διανομή, και από τις τεχνικές της αφήγησης μέχρι την αναζήτηση των ιδανικών τοποθεσιών για τα γυρίσματα της ταινίας σας. Εκτός, βέβαια, από το πώς να φτιάχνετε storyboards, κάτι το οποίο ο Χέρτσογκ θεωρεί «εργαλείο για δειλούς».

Δείτε παρακάτω το απολαυστικό βίντεο και ετοιμάστε τα τετράδιά σας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Διαβάστε ακόμη