Buzz

Ο Τζόνι Ντεπ, ο Μαρκ Ράιλανς κι ο Ρόμπερτ Πάτινσον... περιμένουν τους βαρβάρους

στα 10

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Σίρο Γκέρα, που προβλήθηκε στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας, έχει τρέιλερ και all star cast.

Flix Team
Ο Τζόνι Ντεπ, ο Μαρκ Ράιλανς κι ο Ρόμπερτ Πάτινσον... περιμένουν τους βαρβάρους

Ο Σίρο Γκέρα, ο Κολομβιανός σκηνοθέτης που μας εξέπληξε με το συναρπαστικό «Στην Αγκαλιά του Φιδιού» και ξανασυναντήσαμε στα «Αποδημητικά Πουλιά» προχώρησε στην πρώτη αγγλόφωνη ταινία του.

Διαβάστε ακόμη: Στο «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» του Σίρο Γκέρα ο πολιτισμός και η βαρβαρότητα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Το «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» έκανε την πρεμιέρα του στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζ. Μ. Κούτσι κι έχει ως πρωταγωνιστές τον Μαρκ Ράιλανς, τον Τζόνι Ντεπ και τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Σε μια ανώνυμη πόλη των νότιων συνόρων ζει ο επίσης ανώνυμος Επίτροπος ως ο διορισμένος από την Αυτοκρατορία ανώτατος διοικητικός λειτουργός της περιοχής, από την οποία εκδιώχθηκαν οι ιθαγενείς «βάρβαροι» στα βάθη μιας περιοχής που παραμένει αχαρτογράφητη. Ο Επίτροπος εκτελεί τα καθήκοντά του με πραότητα και μετριοπάθεια, ενώ ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την κουλτούρα των ιθαγενών αποκωδικοποιώντας τα γραπτά τους μνημεία που έχουν ανευρεθεί στην περιοχή. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν καταφτάσει ο πολεμοχαρής Συνταγματάρχης Τζολ (η ονοματοδοσία είναι δείγμα της «πολιτισμένης» του ανωτερότητας), ο οποίος με ρητές εντολές της Αυτοκρατορίας θα εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίων των ιθαγενών με το πρόσχημα της αποτροπής μιας επαπειλούμενης επίθεσης στην πόλη.

Waiting For The Barbarians 607

Ανίκανος να εναντιωθεί σ’ αυτές τις εντολές, ο Επίτροπος θα δει τους ιθαγενείς να βασανίζονται από τους στρατιώτες της Αυτοκρατορίας με τον πιο βάναυσο τρόπο («Ο πόνος είναι αλήθεια» θα πει κυνικά ο Συνταγματάρχης) και τότε θα πράξει αυτό που θεωρεί το ηθικά σωστό, θα βοηθήσει μία εξ αυτών περιθάλποντάς την και οδηγώντας την, με ρίσκο της ζωής του, εκτός των τειχών, πίσω στο λαό της. Αυτή η πρωτοβουλία, όμως, θα τον μετατρέψει από διοικητικό άρχοντα σε παρία, γιατί η παράβαση των εντολών της αυτοκρατορίας σημαίνει προδοσία και ο Συνταγματάρχης Τζολ με τη βοήθεια των στρατιωτών του θα φροντίσει να επιβάλει την ποινή.

waiting for the barbarians

Οπως γράφαμε στο Flix στην πρεμιέρα της ταινίας, «H μετάβαση από το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη είναι πάντα μια δύσκολη υπόθεση, ευτυχώς, όμως, το (εμπνευσμένο από το ποίημα του Καβάφη) λογοτεχνικό αριστούργημα του νομπελίστα Τζον Κούτσι έπεσε σε καλά χέρια. Στο "Περιμένοντας τους Βαρβάρους" του Σίρο Γκέρα ο πολιτισμός και η βαρβαρότητα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.» Καθώς η ταινία θα βγει, θεωρητικά, τέλη Αυγούστου στην Αμερική, κυκλοφόρησε ένα νέο, πλούσιο τρέιλερ. Δείτε το παρακάτω και διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για το «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» εδώ.