Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2013: H Μια Γουασικόφσκα μιλάει στο Flix (και νιώθει σχεδόν έτοιμη για να παίξει σε μια ταινία του Λαρς φον Τρίερ)

στα 10

Στον πρώτο μεγάλο, πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας της, η Μια Γουασικόφσκα υποδύεται στο «Tracks» του Τζον Κάραν την Ρόμπιν Ντέιβιντσον, που το 1977 ταξίδεψε μόνη της στην έρημο της Αυστραλίας. Στο Flix μίλησε για την εμπειρία της και όλα όσα την κάνουν να νιώθει τυχερή.

Βενετία 2013: H Μια Γουασικόφσκα μιλάει στο Flix (και νιώθει σχεδόν έτοιμη για να παίξει σε μια ταινία του Λαρς φον Τρίερ)

Βλέποντας από κοντά την Μια Γουασικόφσκα, η οποία βρίσκεται στο 70ό Φεστιβάλ Βενετίας για την πρεμιέρα του «Tracks» του Τζον Κάραν (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix) δεν μπορείς να πιστέψεις πως αυτό το κορίτσι (γλυκό όσο φαντάζεστε ότι είναι και αποφασιστικό όσο είμαστε σίγουροι ότι είναι) έχει ήδη συνεργαστεί με τον Γκας Βαν Σαντ στο «Restless», τον Τιμ Μπάρτον στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», τον Παρκ Τσαν - γουκ στο «Stoker», τη Λίζα Τσολοτένκο στο «The Kids are All Right», τον Τζιμ Τζάρμους στο «Only Lovers Left Alive» και τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ στο επερχόμενο «Maps to the Stars».

Κι, όμως, η ίδια μας δηλώνει ότι νιώθει απλά «τυχερή». Και πως ονειρεύεται να δουλέψει και με ακόμη περισσότερους (πρώτοι στη λίστα της η Τζέιν Κάμπιον και ο Μίκαελ Χάνεκε) και αν είχε την ευκαιρία θα ήθελε να είχε συναντήσει στην καριέρα της τον Κριστόφ Κισλόφσκι και τον Φεντερίκο Φελίνι.

«Δεν είμαι ωστόσο καθόλου σίγουρη αν θα κατάφερνα να αντέξω την εμπειρία του να παίξω σε μια ταινία του Λαρς φον Τρίερ, αν και θα ήθελα πολύ», δηλώνει και όταν της απαντάμε πως είναι αρκετά θαρραλέα για να το καταφέρει απλά γελάει.

2 Μαζί με τον σκηνοθέτη της, Τζον Κάραν και την αληθινή Ρόμπιν Ντέιβιντσον στο κόκκινο χαλί της Βενετίας

Λίγο μετά μας αποκάλυψε πως απεχθάνεται τους ρόλους του να είναι το κορίτσι κάποιου σε μια ταινία και πως απορρίπτει πολλά σενάρια που φτάνουν στα χέρια της για ρομαντικές κομεντί, περιμένοντας τη στιγμή που θα έρθει η σωστή ρομαντική ταινία που θα της ταιριάζει.

Για την ώρα απολαμβάνει τη Βενετία και τις καλές κριτικές που έχει πάρει για την ερμηνεία της στο «Tracks» του Τζον Κάραν, ο οποίος μίλησε στο Flix για να αποκαλύψει πως όταν έψαξαν ποια θα είναι η ηθοποιός για να υποδυθεί την Ρόμπιν Ντέιβιντσον και ήταν σίγουροι πως θα αντέξει ένα δύσκολο «ταξίδι», η επιλογή ήταν μόνο μία και άκουγε στο όνομα Μια Γουασικόφσκα.

Τις συνεντεύξεις της Μια Γουασικόφσκα και του Τζον Κάραν θα τις διαβάσετε ολόκληρες όταν το «Tracks» κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο 2013 από την Odeon.

Διαβάστε εδώ και δείτε περισσότερα για το «Tracks» του Τζον Κάραν.


Διαβάστε όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.