Buzz

Η Μία Γουασικόφσκα, τέσσερις καμήλες και ο Ανταμ από το «Girls»

στα 10

Η νέα ταινία του – «The Painted Veil» - Τζον Κάραν διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Βενετίας κι αποτυπώνει ένα αληθινό οδοιπορικό στην αυστραλέζικη έρημο που μας έχει ήδη παγιδεύσει.

Η Μία Γουασικόφσκα, τέσσερις καμήλες και ο Ανταμ από το «Girls»

Ο Αυστραλός Τζον Κάραν απέδειξε, το 2006, με το «Painted Veil», ότι μπορεί να εκφράσει πάθος με ήσυχους τόνους και να συμπυκνώσει στη σκηνοθετική ματιά του τις διακυμάνσεις της φύσης, της ανθρώπινης ύπαρξης και της σχέσης των δύο. Παρότι η επόμενη ταινία του, το «Stone» του 2010, με Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Εντουαρντ Νόρτον και Μίλα Γιόβοβιτς τράβηξε διαφορετικό και λιγότερο επιτυχημένο μονοπάτι, ο σκηνοθέτης επανέρχεται φέτος, με το «Tracks», μια ταινία που μοιάζει να ασπάζεται την ίδια φιλοσοφία και θα διεκδικήσει σε λίγες μέρες το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας.

tracks

Το «Tracks» βασίζεται στην πραγματική ιστορία της Ρόμπιν Ντέιβιντσον, μιας νεαρής γυναίκας που το 1977 διέσχισε με τα πόδια την έρημο της Αυστραλίας, διανύοντας 2.800 χιλιόμετρα παρέα με τον σκύλο της και τέσσερις καμήλες. Την Ντέιβιντσον υποδύεται η Μία Γουασικόφσκα, ενώ ο Ανταμ Ντράιβερ, ο «Ανταμ» του «Girls» που χτίζει σταδιακά την κινηματογραφική του καριέρα, ενσαρκώνει τον Ρικ Σμόλαν, έναν φωτογράφο που καλύπτει το ταξίδι της για λογαριασμό του National Geographic.

Διαβάστε παρακάτω την επίσημη σύνοψη της ταινίας και δείτε φωτογραφίες στο gallery κι ένα πανέμορφο, μοναχικό και λυρικό κλιπ από το «Tracks».

Διαβάστε εδώ τα πάντα για το Φεστιβάλ Βενετίας, μέχρι την ώρα των καθημερινών ανταποκρίσεων του Flix από τη Mostra

Το 1977, μια 27χρονη γυναίκα από την Αυστραλία, η Ρόμπιν Ντέιβιντσον, ξεκίνησε από το Αλις Σπρινγκς με σκοπό να περπατήσει 2.800 χιλιόμετρα στην καρδιά της ερήμου ως τον Ινδικό Ωκεανό. Με συντροφιά μόνο το σκύλο της και τέσσερις καμήλες, η Ντέιβιντσον λαχταρούσε να κάνει ένα μοναχικό ταξίδι ενδοσκόπησης και δεν είχε άλλη φιλοδοξία παρά να φτάσει στην ακτή του ωκεανού. Τελικά έγραψε για την περιπέτειά της στην έρημο, το 1980, στο ταξιδιωτικό μυθιστόρημα Tracks που γρήγορα έγινε αγαπημένο καλτ ανάγνωσμα σ’ ολόκληρο τον κόσμο και τώρα μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Τον Κάραν («The Painted Veil»).

Η Ρόμπιν (η Μία Γουασικόφσκα σε μια ερμηνεία γεμάτη δύναμη) περνά δυο σκληρά χρόνια στο Αλις Σπρινγκς όπου προπονείται και μαθαίνει πώς να φροντίζει τις καμήλες της (οι οποίες ζουν σε κοπάδια χιλιάδων στη Δυτική Αυστραλία), με σκοπό να είναι έτοιμη για το ταξίδι της. Λίγο πριν ξεκινήσει, συνειδητοποιεί ότι της λείπουν οι οικονομικοί πόροι και, παρά την επιθυμία της για αυτάρκεια, δέχεται μια αμοιβή από το National Geographic, συμφωνώντας σε αντάλλαγμα να τους παραδώσει ένα κείμενο από την εμπειρία της. Το περιοδικό προσθέτει έναν ακόμα όρο: η Ρόμπιν θα χρειαστεί να επιτρέψει στον Ρικ Σμόλαν (Ανταμ Ντράιβερ) να τη φωτογραφίζει σε επιλεγμένους σταθμούς στη διάρκεια του ταξιδιού.