Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2018: «Ολοι οι καλοί χωράνε» απαντούν οι αδελφοί Κοέν στην επίθεση στο Netflix

στα 10

Στη επίσημη συνέντευξη Τύπου του «The Ballad of Buster Scruggs» οι αδελφοί Κοέν υπερασπίζονται το Netflix και την υποστήριξή του στους σκηνοθέτες που δεν βρίσκουν εύκολα χρηματοδοτηση από τα κινηματογραφικά στούντιο.

Βενετία 2018: «Ολοι οι καλοί χωράνε» απαντούν οι αδελφοί Κοέν στην επίθεση στο Netflix

Οι αδελφοί Κοέν έφεραν ένα μόνο μέρος από το πολυπληθές καστ του «The Ballad of Buster Scruggs» - μία ταινία χωρισμένη σε «κεφάλαια», η οποία είχε αρχικά ανακοινωθεί ως μίνι σειρά για το Netflix, αλλά πήρε τη μορφή κινηματογραφικού σπονδυλωτού έργου. Από τον Λίαμ Νίσον μέχρι τον Τομ Γουέιτς κι από την Ζόι Καζάν μέχρι τον Τζέιμς Φράνκο, κάθε βινιέτα είχε κι έναν υπέροχο ηθοποιό να ενσαρκώνει με πικρή ειρωνία αρχέτυπα του γουέστερν και των ηρώων (με βρώμικα χέρια) της Αγριας Δύσης.

Coen Brothers 607 1

Οι Κοέν εξήγησαν στους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν παρόλη τη βροχή στο Γραφείο Τύπου της Μόστρα ότι αυτές οι ιστορίες με (αντι)ήρωες του γουέστερν (από τον τυχοδιώκτη καουμπόι που τραγουδάει τις περιπέτειές του, μέχρι τον ληστή τραπεζών ή τον πεισματάρη χρυσοθήρα γέρο) που συνθέτουν ένα ξεκάθαρα πλέον πεθαμένο αμερικανικό όνειρο ήταν στο μυαλό τους για πάνω από δύο δεκαετίες.

Ιθαν Κοέν: «Είχαμε γράψει διάσπαρτα κομμάτια της ταινίας πριν από 25 χρόνια - και συνεχίζαμε μέχρι σήμερα που μάς ήρθε η ιδέα να τα συνθέσουμε σε μία ταινία. Ο Τιμ (Μπλέικ Νέλσον) είχε διαβάσει το δικό του στα γυρίσματα του «Ω Αδελφέ που Είσαι»...»

Coen Brothers 607 2

Γιατί μία ταινία ανθολογίας

Ιθαν Κοέν: «Γιατί όχι; Αγαπάμε όλα τα είδη ταινιών. Καθώς δεν υπάρχει στ' αλήθεια αγορά για τις ταινίες μικρού μήκους, συνθέσαμε τις δικές μας σε μία ταινία. Μάς αρέσουν οι ταινίες ανθολογίας, όπως αυτά των 60ς και των 70ς. Κανείς δεν κάνει πια τέτοιες ταινίες. Σκεφτήκαμε ότι θα είχε ενδιαφέρον να τις επανασυστήσουμε...»

Coen Brothers 607 4

Μία rock 'n' roll εκδοχή της Ιστορίας του αμερικανικού γουέστερν

Τιμ Μπλέικ Νέλσον: «Νιώθω ότι μία ιστορία που ξεκινά με τον τραγουδιστή-καουμπόι και φτάνει στον μαυροντυμένο καβαλάρη εκτελεστή κρύβει όλη την Ισοτρία του είδους του αμερικανικού γουέστερν σε μία...rock 'n' roll εκδοχή της. Oπως το «McCabe & Mrs. Miller» του Ρόμπερτ Αλτμαν....»

Coen Brothers 607 3

Γιατί συμφώνησαν με το Netflix - που στέκονται στη διαμάχη της μικρής με τη μεγάλη οθόνη;

Τζόελ Κοέν: «Το ότι περισσότερες εταιρίες χρηματοδοτούν και στηρίζουν ταινίες έξω από το maistream σύστημα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μάς κρατάνε ζωντανούς. Ολοι οι καλοί χωράνε...»

Ιθαν Κοέν: «Αλλωστε το «The Ballad of Buster Scruggs» θα βγει και κανονικά στις αίθουσες. Η κινηματογραφική του διανομή ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό να το δουν οι θεατές και στη μεγάλη οθόνη και το Netflix μάς στήριξε σε αυτή μας την απόφαση...»

Η ομάδα του Flix βρίσκεται στη Βενετία και θα μεταφέρει συνεχώς όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες. Κάντε κλικ στο στο ειδικά αφιερωμένο στο Φεστιβάλ τμήμα του για να δείτε όλα τα τελευταία νέα, ανταποκρίσεις, κριτικές και τα στιγμιότυπα που ξεχωρίζουν.

Περισσότερες συνεντεύξεις Τύπου: