Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 71ου Φεστιβάλ

στα 10

Σε μια απρόσμενη, αλλά ευτυχή επιλογή, το 71ο Φεστιβάλ της Βενετίας αφήνει στα χέρια του Αλεξάντρ Ντεσπλά την απόφαση για το φετινό Χρυσό Λέοντα...

Βενετία 2014: Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 71ου Φεστιβάλ

Είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής στον κόσμο, με μια υπερ-παραγωγή μουσικών συνθέσεων που ντύνουν από το «Godzilla» μέχρι το «The Grand Budapest Hotel», με τον ίδιο ακριβώς ενθουσιασμό και την ίδια ακριβώς παθιασμένη σχέση με ανάμεσα στη μουσική και την εικόνα.

Ο «νέος Τζον Γουίλιαμς», όπως αναφέρεται πια στα κινηματογραφικά λεξικά ο 52χρονος Ντεσπλά, πολυβραβευμένος και έξι φορές μέχρι σήμερα υποψήφιος για Οσκαρ Καλύτερης Μουσικής, αναλαμβάνει φέτος Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που διεξάγεται από τις 27 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Ο Αλεξάντρ Ντεπλά μιλάει στο Flix για τη μουσική μέσα και έξω από το σινεμά

Το πρόγραμμα του φετινού διαγωνιστικού προγράμματος θα ανακοινωθεί σε επίσημη συνέντευξη Τύπου στα τέλη του Ιουλίου, όταν πιθανόν θα γνωρίσουμε και τα μέλη της κριτικής επιτροπής που θα συνοδεύσουν τον Ντεσπλά στις φετινές επιλογές των ταινιών που θα διεκδικήσουν το Χρυσό Λέοντα και τα υπόλοιπα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ.

Φανταζόμαστε πως καμία ταινία από τις διαγωνιζόμενες στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ δεν θα μπορεί να διαθέτει μουσική του Ντεσπλά...

Θυμίζουμε πως, πέρσι, στην 70ή επετειακή διοργάνωση του Φεστιβάλ, Πρόεδρος ήταν ο Μπερνάντο Μπερτολούτσι.

Περισσότερη Βενετία 2014: