Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2014: O Κιμ Κι-ντουκ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

στα 10

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Κιμ Κι-ντουκ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Βενετίας, αυτή τη φορά για να ανοίξει επίσημα το παράλληλο τμήμα «Venice Days» με τη νέα του ταινία «One on One».

Βενετία 2014: O Κιμ Κι-ντουκ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος

Το 2012 υπήρξε ο μεγάλος θριαμβευτής του Φεστιβάλ Βενετίας κερδίζοντας το Χρυσό Λέοντα με το «Pieta». Το 2013 επέστρεψε στη Βενετία - εκτός διαγωνιστικού προγράμματος - για μια επεισοδιακή προβολή του «Moebius». Και τώρα ο Κιμ Κι-ντουκ ετοιμάζει και πάλι βαλίτσες για το Λίντο προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα του, 20η ταινία, με τίτλο «One on One», ως επίσημο άνοιγμα του παράλληλου τμήματος «Venice Days».

Διαβάστε ακόμη: Δεν έχεις δει ταινία - σοκ αν δεν δεις το «Moebius» του Κιμ Κι Ντουκ

To «One on One», μια ακόμη σπουδή πάνω στη βία, το έγκλημα και την ενοχή, αφηγείται την ιστορία μια απαγωγής κι ενός φόνου: «Στις 9 Μαΐου, μια μαθήτρια γυμνασίου δολοφονήθηκε βίαια. Υπάρχουν 7 ύποπτοι κι 7 σκιές που τους ακολουθούν. Ποιοι είναι; Και ποιος από αυτούς είσαι εσύ;». Ο Μα Ντονγκ-σεοκ πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός άντρα που αποφασίζει να ανακαλύψει ποιος από τους εφτά υπόπτους είναι υπεύθυνος για τον φόνο της μαθήτριας, υποδυόμενος εφτά διαφορετικούς χαρακτήρες για να τους προσεγγίσει.

2

Ο Κιμ Κι-ντουκ περιγράφει το φιλμ με δικά του λόγια: «Είναι μια ταινία για τη χώρα στην οποία ζω, τη Νότιο Κορέα... είτε σας αρέσει ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η ιστορία, αν δεν νιώθετε δολοφονημένοι, τότε μην δείτε αυτήν την ταινία. Την έκανα ώστε μερικοί άνθρωποι να καταλάβουν. Διαφορετικά δεν θα είχε κανένα νόημα. Αυτό είμαστε αυτήν την εποχή.»

«Είμαστε πολύ περήφανοι που ο Κιμ Κι-ντουκ και οι παραγωγοί του επέλεξαν το τμήμα μας για την παγκόσμια πρεμιέρα τους, γιατί οι ταινίες του, όσο ακραίες κι αν είναι, αντιπροσωπεύουν ακριβώς το πνεύμα του προγράμματός μας, που ανταμοίβει το κουράγιο και τη δημιουργικότητα», δήλωσε ο υπεύθυνος του «Venice Days» Τζιόρτζιο Γκοσέτι.


Το 71ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί φέτος από τις 27 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: