Buzz

«One on One»: Καινούρια ταινία για τον Κιμ Κι Ντουκ

στα 10

Πρόκειται για ένα βίαιο κι αγωνιώδες θρίλερ φόνου κι εκδίκησης που -για αλλαγή- μοιάζει να έχει κι εμπορικές φιλοδοξίες.

«One on One»: Καινούρια ταινία για τον Κιμ Κι Ντουκ

Αν είχατε οποιαδήποτε αμφιβολία για το αν ο Κιμ Κι Ντουκ επέστρεψε ολοκληρωτικά από την αυτοεξορία του από τον πλανήτη του σινεμά, πιθανότατα τώρα πια θα τις έχετε ήδη ξεχάσει. Από το «Arirang» στο οποίο τρία χρόνια πριν κατέγραψε τις δοκιμασίες του σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης, μέχρι σήμερα, έχει ήδη γυρίσει τρεις ταινίες μεγάλου μήκους και τώρα η τέταρτη είναι έτοιμη να βγει στις αίθουσες της Κορέας.

Κι αντίθετα από το «Amen», το «Pieta» και το «Moebius» που ήταν πιστές στο κινηματογραφικό του δόγμα που συνδυάζει το σοκ με την πνευματικότητα και την καταβύθιση στην ανθρώπινη φύση, σε ένα πακέτο για το κοινό των arthouse κινηματογράφων του πλανήτη, το νέο του φιλμ μοιάζει ελαφρώς διαφορετικό.

Καταρχήν προσπέρασε τα κινηματογραφικά φεστιβάλ για να βγει κατ' ευθείαν στις αίθουσες της Κορέας σε λίγες μέρες, στις 22 Μαΐου. Κι επίσης, η σύνοψη, αλλά και το marketing του «One on One» μας προϊδεάζουν για ένα φιλμ που στοχεύει σε αυτό που για χρόνια ο σκηνοθέτης δεν μπορούσε να καταφέρει στην πατρίδα του, να φέρει δηλαδή το μεγάλο κοινό σε μια ταινία του.

1

Σύμφωνα με την κρυπτική περίληψη του φιλμ το «One on One» αφηγείται την ιστορία μια βίαιης απαγωγής κι ενός φόνου: «Στις 9 Μαΐου, μια μαθήτρια γυμνασίου δολοφονήθηκε βίαια. Υπάρχουν 7 ύποπτοι κι 7 σκιές που τους ακολουθούν. Ποιοι είναι; Και ποιος από αυτούς είσαι εσύ;».

Ο Μα Ντονγκ-σεοκ πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός άντρα που αποφασίζει να ανακαλύψει ποιος από τους εφτά υπόπτους είναι υπεύθυνος για τον φόνο της μαθήτριας, υποδυόμενος εφτά διαφορετικούς χαρακτήρες για να τους προσεγγίσει. Και για να μάθει την αλήθεια χρησιμοποιώντας μπόλικη βία απ΄όσα μπορούμε να καταλάβουμε από τις φωτογραφίες κι από ένα κλιπ που μπορείτε να δείτε πιο κάτω μαζί με το τρέιλερ.


1

Διαβάστε ακόμη:

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1