Buzz

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ ανακαλύπτει ότι η τέχνη σκοτώνει στο τρέιλερ του «Velvet Buzzsaw»

στα 10

Ο Τζίλενχαλ και η Ρενέ Ρούσο συναντιούνται ξανά με τον σκηνοθέτη του «Nightcrawler», Νταν Γκίλροϊ, σε μια… φονική σάτιρα για τον κόσμο της τέχνης.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ ανακαλύπτει ότι η τέχνη σκοτώνει στο τρέιλερ του «Velvet Buzzsaw»

Η προηγούμενη συνεργασία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Νταν Γκίλροϊ με τον Τζέικ Τζίλενχαλ στο «Nightcrawler» είχε ως αποτέλεσμα μια από τις καλύτερες ερμηνείες του ηθοποιού, που αδίκως αγνοήθηκε στις οσκαρικές υποψηφιότητες εκείνης της χρονιάς.

Τώρα, όμως, ο Τζίλενχαλ και ο Γκίλροϊ (αλλά και η Ρένε Ρούσο) ετοιμάζονται να πάρουν το αίμα τους πίσω, καθώς συναντιούνται ξανά σε μια νέα βιτριολική σάτιρα, γυρισμένη για λογαριασμό του Netflix, όπου μετά το αδηφάγο σύμπαν των media σειρά παίρνει ο κόσμος της τέχνης, του instagram και των trendy γκαλερί.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζέικ Τζίλενχαλ δηλώνει «Ενοχος»

Velvet Buzzsaw 607

Το «Velvet Buzzsaw» είναι ένα θρίλερ που εκτυλίσσεται στον σύγχρονο κόσμο της τέχνης του Λος Αντζελες, όπου οι μοδάτοι καλλιτέχνες και οι μεγαλο-συλλέκτες πληρώνουν υψηλό τίμημα όταν η τέχνη συγκρούεται με το εμπόριο.

Σύμφωνα με το τρέιλερ, ανεξήγητα τρομακτικά φαινόμενα αρχίζουν να στοιχειώνουν τους πρωταγωνιστές όταν μια νεαρή ζωγράφος βρίσκει και παρουσιάζει ως δικά της τα έργα τέχνης του νεκρού γείτονά της, ενός άγνωστου καλλιτέχνη με μυστηριώδες παρελθόν. Και μολονότι το τρέιλερ αποκαλύπτει ίσως περισσότερα απ' όσα θα θέλαμε, το αποτέλεσμα μοιάζει με έναν δυνητικά απολαυστικό συνδυασμό μεταφυσικού τρόμου και δηλητηριώδους σάτιρας για την εμπορευματοποίηση της τέχνης.

Velvet Buzzsaw 607

Ο Γκίλροϊ ωστόσο ομολογεί ότι μια από τις επιρροές του στη δημιουργία του φιλμ ήταν ο Ρόμπερτ Ολτμαν: «Η ταινία εκτυλίσσεται με φόντο τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης στο Λος Αντζελες και έχει ένα αλά Ρόμπερτ Ολτμαν μεγάλο καστ. Διαθέτει κάτι από την αύρα του “Παίκτη”. Υπάρχει ένα μεγάλο καστ και πηγαίνουμε από το ένα πρόσωπο στο άλλο καθώς διασχίζουμε αυτόν τον κόσμο. Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από αυτούς τους διαφορετικούς χαρακτήρες».

Velvet Buzzsaw 607

Εκτός από τους Τζίλενχαλ και Ρούσο, το καστ περιλαμβάνει ακόμα τους Τόνι Κολέτ, Ζόε Αστον, Μπίλι Μάνιουσεν, Νατάλια Ντάιερ και Τζον Μάλκοβιτς.

Το «Velvet Buzzsaw» θα κάνει πρεμιέρα στο προσεχές Φεστιβάλ του Σάντανς και στη συνέχεια στο Netflix, την 1η Φεβρουαρίου. Μπορείτε να δείτε το πρώτο τρέιλερ στο βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη