Buzz

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ δηλώνει «Ενοχος»

στα 10

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστεί στο αγγλόφωνο ριμέικ του εξαιρετικού δανέζικου θρίλερ «The Guilty», που έχει κάνει αίσθηση φέτος στο διεθνές φεστιβαλικό κύκλωμα.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ δηλώνει «Ενοχος»

Δεν είναι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά δεν φανταζόμασταν κιόλας ότι θα γινόταν τόσο γρήγορα.

Ο λόγος για το αγγλόφωνο ριμέικ του εκπληκτικού δανέζικου θρίλερ «The Guilty» του Γκούσταβ Μέλερ, το οποίο ετοιμάζεται ήδη πριν ακόμα το πρωτότυπο φιλμ φτάσει καλά καλά στις αίθουσες.

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του Μέλερ έχει διανύσει φέτος μια θριαμβευτική (και πολυβραβευμένη) πορεία στα φεστιβάλ του κόσμου, ξεκινώντας από το Σάντανς και φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη (όπου απέσπασε το βραβείο κοινού και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον εξαιρετικό πρωταγωνιστή του, Γιάκομπ Σέντεργκρεν), με ενδιάμεσους σταθμούς το Ρότερνταμ, το Σιάτλ, το Λονδίνο και το Κάρλοβι Βάρι, για να αναφέρουμε μονάχα μερικά, ενώ αποτελεί επίσης την επίσημη πρόταση της Δανίας για την κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα Οσκαρ.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για το «The Guilty» από την ανταπόκριση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

The Guilty 607 1 Σκηνή από την πρωτότυπη ταινία

Τοποθετημένο εξολοκλήρου στο τηλεφωνικό κέντρο της δανέζικης Αμεσης Δράσης, το φιλμ ακολουθεί έναν αστυνομικό που έχει υποβιβαστεί σε τηλεφωνητή και ο οποίος στη διάρκεια της βάρδιάς του θα δεχτεί ένα τηλεφώνημα από μια γυναίκα που έχει απαχθεί από τον βίαιο σύζυγό της. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα μικρό αριστούργημα, ένα masterclass στο χτίσιμο του κινηματογραφικού σασπένς.

Κι αυτό –προφανώς– δεν πέρασε απαρατήρητο από τους παραγωγούς του Χόλιγουντ που αγόρασαν τα δικαιώματα για ένα αγγλόφωνο ριμέικ της ταινίας. Ανάμεσά τους κι ο Τζέικ Τζίλενχαλ, που θα εκτελεί χρέη τόσο παραγωγού (μέσω της εταιρείας του, Nine Stories) όσο και πρωταγωνιστή, στον μοναδικό ουσιαστικά μεγάλο ρόλο του φιλμ.

Ακόμα δεν έχει βρεθεί ο σκηνοθέτης που θα αναλάβει το ριμέικ, είναι σχεδόν σίγουρο πάντως ότι ένα τέτοιο σχέδιο δεν θα μείνει για πολύ «ορφανό».

Μέχρι τότε εμείς θα έχουμε ευτυχώς σύντομα την ευκαιρία να απολαύσουμε το δανέζικο φιλμ, καθώς θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη