Buzz

«The Guilty»: Το πιο αγωνιώδες θρίλερ της χρονιάς έρχεται από τη Δανία

στα 10

Κερδίζοντας το βραβείο κοινού σχεδόν σε όποιο φεστιβάλ κι αν προβάλλεται, το φιλμ του Γκούσταβ Μέλερ είναι πανέξυπνο και ηλεκτρισμένο.

«The Guilty»: Το πιο αγωνιώδες θρίλερ της χρονιάς έρχεται από τη Δανία

Από το Σάντανς έως τα Οσκαρ (αφού η ταινία είναι η πρόταση της Δανίας για την κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας), το «The Guilty» είναι ένα άνευ προηγουμένου success story, κερδίζοντας το χειροκρότημα και βραβεία όπου κι αν προβάλλεται.

Τοποθετημένο εξολοκλήρου στο τηλεφωνικό κέντρο της δανέζικης Αμεσης Δράσης, ακολουθεί έναν τηλεφωνητή ο οποίος στη διάρκεια της βάρδιας του θα δεχτεί ένα τηλεφώνημα από μια γυναίκα που έχει απαχθεί από τον βίαιο σύζυγό της.

Δείτε ακόμη: Οι νέες αφίσες για το «Σπίτι Που Εχτισε ο Τζακ» του Λαρς φον Τρίερ σπάνε κόκκαλα

the guilty 607

Με μόνο σημείο επαφής και διέξοδο από τα γραφεία της αστυνομίας και με οδηγό την εξαιρετική ερμηνεία του Γιάκομπ Σέντεργκρεν, αλλά και τη φωνή της Τζέσικα Ντίνατζ από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, το φιλμ θα κατορθώσει να χτίσει ένα αγωνιώδες θρίλερ σχεδόν από το τίποτα.

the guilty 607

Δείτε το τρέιλερ στο βίντεο που ακολουθεί και αναμείνατε στο ακουστικό σας, αφού το φιλμ έχει εξασφαλίσει διανομή και στην Ελλάδα από την «One From the Heart».

Δείτε επίσης: