Buzz

Peninsula: Η επόμενη ταινία βασισμένη στο «Train to Busan» δεν είναι σίκουελ

στα 10

Ο σκηνοθέτης Γιέον Σανγκ-χο δήλωσε πως ετοιμάζει μια ακόμη ταινία βασισμένη στην επιτυχημένη καλτ ταινία «Train to Busan» αλλά δεν θα είναι σίκουελ/πρίκουελ ή reboot της πρώτης.

Peninsula: Η επόμενη ταινία βασισμένη στο «Train to Busan» δεν είναι σίκουελ

Οταν κυκλοφόρησε το 2016 το νοτιοκορεάτικο φιλμ «Train to Busan» του Γιέον Σανγκ-χο (στην Ελλαδα το είδαμε δυο χρόνια μετά με τον τίτλο «Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών») έγινε αμέσως μια από εκείνες τις καλτ ταινίες από τις οποίες όλοι μιλάνε για αυτές. Δεν ήταν μόνο ότι συνδύαζε μοναδικά την δράση, την καταστροφή το μελόδραμα με το σκηνικό της ζόμπι αποκάλυψης, αλλά κατάφερνε να δώσει μια νέα πνοή στο ήδη μισοπεθαμένο είδος των ταινιών αυτών.

Διαβάστε ακόμα: Made in Korea: Δέκα υπέροχες ταινίες από τη Νότια Κορέα που αξίζει να ανακαλύψετε

penisula 607

Και όπως είναι φυσικό η ταινία ετοιμάζεται να αποκτήσει και ένα δεύτερο μέρος το οποίο, παραδόξως, δεν θα είναι ούτε σίκουελ ούτε κάποιο πρίκουελ ή κάποιο reboot της πρώτης ταινίας. Η ταινία θα ονομάζεται «Peninsula» και την σκηνοθεσία θα αναλάβει ξανά ο Σανγκ-χο και όπως δήλωσε ο ίδιος δεν θα είναι κάποια συνέχεια, απλά θα εξελίσσεται στο ίδιο σύμπαν με την πρώτη. «Η ταινία “Peninsula” εξελίσσεται τέσσερα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης, στην οποία τα ζόμπι κυνηγούσαν τους πρωταγωνιστές μέσα σε ένα τρένο το οποίο κατευθύνονταν νότια στο Μπουσάν. Η κορεάτικη χερσόνησος έχει καταστραφεί και ο Τζουνγκ-σέοκ, ένας πρώην στρατιώτης ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει στο εξωτερικό, του δίνεται μια αποστολή να επιστρέψει πίσω και εκεί συναντά μερικούς που έχουν επιβιώσει από το ξέσπασμα της ζόμπι αποκάλυψης.»

penisula 607

Μετά και την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας, το budget έχει αυξηθεί σχεδόν στο διπλάσιο από το αρχικό των 8 εκατομμυρίων δολαρίων, και θα πρωταγωνιστούν κάποια μεγάλα ονόματα του κορεάτικου σινεμά όπως ο Γκανγκ Ντονγκ-γουόν και Λι Τζουνγκ-χιούν. Πάντως οι παραγωγοί ελπίζουν και εύχονται πως αν πετύχει και η δεύτερη ταινία στο box office να δημιουργήσουν το δικό τους ζόμπι franchise, και εμείς δεν έχουμε παρά να τους το ευχηθούμε. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η επίσημα ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στις αίθουσες, εκτός από το ότι θα βγει το καλοκαίρι που μας έρχεται -αν όλα πάνε καλά.

penisula 607

Διαβάστε ακόμα: