Industry

Το «Top Gun: Maverick» ξεπέρασε τους «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» στο αμερικάνικο box office

στα 10

Η ταινία με τον Τομ Κρουζ συνεχίζει να κυριαρχεί στους αιθέρες, κατακτώντας την έκτη θέση στο αμερικάνικο box office.

Το «Top Gun: Maverick» ξεπέρασε τους «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» στο αμερικάνικο box office

Από το Μάιο που κυκλοφόρησε στις αίθουσες, το «Top Gun: Maverick» δεν έχει σταματήσει να σπάει το ένα φράγμα του box office πίσω από το άλλο.

Ετσι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ταινία, σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοζίνσκι και με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, κατάφερε να φτάσει τα 679 εκατομμύρια δολάρια στο box office της Αμερικής, φτάνοντας στην 6η θέση και ξεπερνώντας τους «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας». Από μόνο του αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό επίτευγμα μιας και η συγκεκριμένη υπερηρωική ταινία είχε καταφέρει να δημιουργήσει αρκετό hype αφού ήταν το πρώτο μέρος του επικού φινάλε των ταινιών της Marvel την περίοδο εκείνη.

Διαβάστε ακόμα: Το «Top Gun 3» ίσως γίνει πραγματικότητα

top gun maverick

Παγκοσμίως η ταινία έχει καταφέρει να μαζέψει άλλα 700 εκατομμύρια δολάρια και, ίσως και το πιο εντυπωσιακό, χωρίς να παιχτεί στις αίθουσες της Κίνας και της Ρωσίας, δυο αρκετά μεγάλες αγορές. Επίσης το «Top Gun: Maverick» κατάφερε να γίνει η πιο πετυχημένη εισπρακτικά ταινία του Τομ Κρουζ ξεπερνώντας το «Mission Impossible: Fallout» του 2018 το οποίο είχε συγκενρτώσει 791.1 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Σύμφωνα με το στούντιο της Paramount, οι αρκετά θετικές κριτικές αλλά και η θετική αποδοχή του κόσμου έκαναν την ταινία να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αλλά και να μην «τραυματιστεί» από τις διαδοχικές αναβολές στην ημερομηνία εξόδου του λόγω της πανδημίας.

Τώρα το θέμα είναι εάν η ταινία καταφέρει να ξεπεράσει τα 700.4 εκατομμύρια δολάρια του «Black Panther» και ανέβει στην 5η θέση του αμερικάνικου box office, κάτι που μπορεί να μοιάζει δύσκολο μετά από τόσο καιρό, αλλά με κάποια επιμονή από τους φανς δεν ακούγεται και τελείως ακατόρθωτο.