Buzz

H πρώτη virtual reality ταινία του Τέρενς Μάλικ λέγεται, φυσικά, «Together»

στα 10

Και θα κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του SXSW.

H πρώτη virtual reality ταινία του Τέρενς Μάλικ λέγεται, φυσικά, «Together»

Αν περιμένατε την καινούρια ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη, «Radegund», να κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τέξας, μάλλον θα χρειαστεί να ανανεώσουμε τις ελπίδες μας για τον Μάιο και τις Κάννες, αλλά ο Τέρενς Μάλικ δεν θα είναι απών από το Οστιν στη διάρκεια του SXSW.

Εκεί θα κάνει την πρεμιέρα του το καινούριο του VR project που έχει τον τίτλο «Together», το οποίο -σύμφωνα με το Φεστιβάλ- είναι μια «εμπειρία για τη δύναμη της ανθρώπινης επαφής». Η ταινία μπλέκει τον χορό με την τεχνολογία και τοποθετεί τον θεατή στο κέντρο μιας συναισθηματικής αφήγησης για το γκρέμισμα των ορίων και το πλησίασμα των ανθρώπων.

Δείτε ακόμη: Ο Τέρενς Μάλικ ορκίζεται να επιστρέψει σε ένα πιο «δομημένο» αφηγηματικά σινεμά

Τζον Μπουγκς και Λίλ Μπακ Τζον Μπουγκς και Λιλ Μπακ

Ο Τέρενς Μάλικ σκηνοθέτησε το φιλμ στο οποίο πρωταγωνιστούν οι χορευτές και «movement artists» Τζον Μπουγκς και Λιλ Μπακ, ενώ διευθυντής φωτογραφίας είναι ο δύο φορές υποψήφιος για Οσκαρ Ροντρίγκο Πιέτρο. Μέσα από το virtual reality, ο Μάλικ κι ο Πιέτρο «σκέφτηκαν από την αρχή τη δομή της παραδοσιακής μυθοπλασίας και θέλησαν να βρουν καινούριους τρόπους να αφηγηθούν μια άχρονη ιστορία για την ανθρώπινη επαφή».

Κι όπως μπορείτε να δείτε από την πρώτη φωτογραφία, υπάρχουν πολλά λευκά πανιά που ανεμίζουν, γιατί ακόμη και στο VR, μερικά πράγματα στο σινεμά του Μάλικ θα δεν αλλάξουν ποτέ.

Δείτε ακόμη: