Buzz

Ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ κάνει ταινία, ανάμεσα στο Χιούστον και στο... φεγγάρι

στα 10

Σε μια ήρεμη μυστικότητα, ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ γυρίζει κι άλλη ταινία, στο μέρος όπου μεγάλωσε κοιτάζοντας τον ανοιχτό ουρανό...

Ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ κάνει ταινία, ανάμεσα στο Χιούστον και στο... φεγγάρι

Ασταμάτητος είναι αυτόν τον καιρό ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ, παρουσιάζοντας σταθερά μία ταινία τη χρονιά: μετά το «Boyhood» του 2014 και το «Everybody Wants Some!!» του 2016, εντυπωσίασε το κοινό του πέρσι, το 2017, με το «Last Flag Flying» και βρίσκεται ήδη στο post production του «Where'd You Go, Bernadette», τη διασκευή του μυθιστορήματος της Μαρία Σεμπλ με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ. Και, σαν να μην έφταναν αυτά, ο Λίνκλεϊτερ είναι πάλι σε προετοιμασία γυρισμάτων!

Διαβάστε ακόμη: Η Αθηνά Τσαγγάρη γύρισε ντοκιμαντέρ της Criterion για τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ κι έχουμε απόσπασμα

where d you go bernadette 607Η Κέιτ Μπλάνσετ στα γυρίσματα του «Where'd You Go, Bernadette»

Οπως αποκαλύπτει η τοπική εφημερίδα Houston Chronicle, ο Λίνκλεϊτερ βρίσκεται αυτόν τον καιρό στο Χιούστον του Τέξας, όπου ετοιμάζει μια ταινία που εκτυλίσσεται το καλοκαίρι του 1969. Κεντρικός ήρωας είναι ένα παιδί και η υπόθεση στρέφεται γύρω από την προσσελήνωση του Apollo 11 εκείνο τον Ιούλιο. «Συνέβαιναν τόσα πράγματα ταυτόχρονα στο Χιούστον εκείνη τη χρονιά,» λέει ο Λίνκλεϊτερ. «Η NASA, το Ιατρικό Κέντρο, το Astrodome. Υπήρχε μια ατμόσφαιρα ομαδικότητας. Ζούσαν εδώ τόσα παιδιά, με γονείς που δούλευαν όλοι για τη NASA, με ένα κοινό σκοπό».

Διαβάστε ακόμη: «Last Flag Flying» - Η νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ένας ύμνος στην ανδρική φιλία, τα παραπλανημένα όνειρα και τη χαμένη Αμερική

Κάτι άλλο που συνέβαινε εκείνη την εποχή στο Χιούστον, ήταν ότι μεγάλωνε ένα ακόμα αγοράκι, που ήταν τότε 9 χρόνων και λεγόταν Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ - ποιος είπε ποτέ ότι οι ταινίες του σκηνοθέτη δεν έχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία; Πάντως, η νέα, ατιτλοφόρητη ακόμα, ταινία, προβλέπεται να είναι έτοιμη για την έξοδό της στις αίθουσες το 2019, πάνω στην 50ή επέτειο από την άφιξη του Apollo 11 στη σελήνη.

Διαβάστε ακόμη: