Buzz

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι η «Μπερναντέτ» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ

στα 10

Πότε έκανε κακή επιλογή στην καριέρα της για να την κάνει τώρα; Η Κέιτ Μπλάνσετ παραδίνεται σ' έναν υπέροχο γυναικείο ρόλο στα χέρια του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ.

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι η «Μπερναντέτ» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ

Το μυθιστόρημα της Μαρία Σεμπλ, «Where'd You Go, Bernadette», είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα, γλυκόπικρα και συναρπαστικά των τελευταίων χρόνων: κυκλοφόρησε το 2012 κι η Μέγκαν Ελισον της Annapurna έχει ήδη τα κινηματογραφικά δικαιώματα, ώστε η απίθανη Μπερναντέτ του βιβλίου να ταξιδέψει στη μεγάλη οθόνη. Η ιστορία παρακολουθεί την Μπερναντέτ, μια αγοραφοβική παντρεμένη αρχιτέκτονα, η οποία εξαφανίζεται από προσώπου γης το βράδυ πριν το προγραμματισμένο ταξίδι με την οικογένειά της στην Ανταρκτική. Η έφηβη κόρη της, η Μπι, αφηγείται την αναζήτηση της μαμάς της, μέσα από emails, γράμματα, ακόμα και στοιχεία του FBI, συνθέτοντας ενα συγκινητικό πορτρέτο μιας δυσνόητης ιδιοφυίας και μιας σχέσης μητέρας-κόρης σ' έναν κόσμο γεμάτο παραδοξότητες.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ προτείνει 6 ταινίες που πρέπει να έχει δει κάθε σινεφίλ που σέβεται τον εαυτό του

bernadette 607

Η ταινία «Where'd You Go, Bernadette», μοιάζει φτιαγμένη για να τη σκηνοθετήσει ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ, με το συνδυασμό παράλογου χιούμορ κι ανθρώπινης τρυφερότητας και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα με την πληροφορία ότι η Κέιτ Μπλάνσετ βρίσκεται ένα βήμα πριν την υπογραφή, για να ενσαρκώσει την απούσα-παρούσα Μπερναντέτ. Το σενάριο του φιλμ υπογράφουν οι Σκοτ Νόισταντερ και Μάικλ Γουέμπερ του «The Fault in Our Stars». Η ταινία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας και, αν όλα πάνε καλά, θα την περιμένουμε με ενθουσιασμό το 2017.

Περισσότερη Κέιτ Μπλάνσετ: