Φεστιβάλ / Βραβεία

Το ελληνικό σινεμά πάει στο Κάρλοβι Βάρι!

στα 10

Εκτός από το «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου που συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 48ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, τρεις ακόμη ελληνικές ταινίες θα προβληθούν, κάνοντας αισθητή την παρουσία του ελληνικού σινεμά σε μια από τις πιο σημαντικές κινηματογραφικές διοργανώσεις της χρονιάς.

Το ελληνικό σινεμά πάει στο Κάρλοβι Βάρι!
Η Κόρα Καρβούνη στο «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε το Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το «September», η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου (διαβάστε αναλυτικά εδώ), παίρνοντας τη σκυτάλη από το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» που συμμετείχε στο ίδιο τμήμα της διοργάνωσης πέρσι, κερδίζοντας διακρίσεις και μια δυναμική πορεία στα διεθνή φεστιβάλ. Η ταινία συμμετέχει στο Φεστιβάλ με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα όλων των τμημάτων που ανακοινώθηκε πριν από λίγο, όμως, περιλαμβάνει τρεις ακόμη ελληνικές ταινίες, επιβεβαιώνοντας έτσι τόσο τις στενές σχέσεις του Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι με το ελληνικό σινεμά αλλά και τη διαρκή διεθνή παρουσία της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής στο εξωτερικό.

Ετσι, στο Φεστιβάλ που ξεκινάει στις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Ιουλίου, θα προβληθούν ακόμη:

2

  • Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ελίνα Ψύκου που ξεκίνησε τη διαδρομή της από το ίδιο φεστιβάλ το 2012 κερδίζοντας το βραβείο στο τμήμα «Work in Progress», έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Forum του Φεστιβάλ Βερολίνου και η οποία προβάλλεται στο τμήμα του περιοδικού Variety με τον γενικό τίτλο «Variety´s Ten Euro Directors to Watch» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

2

  • Η «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη, που συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου (διαβάστε περισσότερα εδώ), θα προβληθεί στο Τμήμα «Another View» με επιλογές ταινιών απ' όλον τον κόσμο.

2

  • Το «Capsule» της Αθηνάς Τσαγγάρη που μετά από τα ταξίδια του σε όλον τον κόσμο (ανάμεσά τους το Φεστιβάλ του Σάντανς, το Φεστιβάλ του Λοκάρνο κ.ά.), θα προβληθεί στο τμήμα «Imagina» με ταινίες μεσαίου και μικρού μήκους απ' όλον τον κόσμο (διαβάστε περισσότερα εδώ).

2

Διαβάστε περισσότερα για το 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι στο επίσημο site του στο Ιντερνετ.