Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Εδιμβούργου

στα 10

Δύο ελληνικές ταινίες συμμετέχουν φέτος στο μεγάλο φεστιβάλ της Σκωτίας, δίνοντας δείγματα της σημερινής ελληνικής κινηματογραφικής πραγματικότητας.

Η «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Εδιμβούργου

Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου θα διεξαχθεί από τις 19 ως τις 30 Ιουνίου και, όπως κάθε χρόνο, θα συγκεντρώσει χιλιάδες εκπροσώπους της βιομηχανίας αλλά και του «καλλιτεχνικού τουρισμού» που θ’ αναζητήσουν τις νέες τάσεις στο διεθνές σινεμά.

Ανάμεσα, λοιπόν, στις φετινές επιλογές του Φεστιβάλ, ξεχωρίζουν δύο ελληνικές ταινίες. Στο Διαγωνιστικό Τμήμα συμμετέχει η «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη, στη διεθνή της πρεμιέρα. Το Διαγωνιστικό του Εδιμβούργου περιλαμβάνει μόνο 10 ταινίες, συνεπώς η… χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη! Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Στο παράλληλο τμήμα «World Perspectives» θα συμμετάσχει η ταινία της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?». Ο κατάλογος του Φεστιβάλ ορίζει έτσι την ταινία: «Από την ταραγμένη Ελλάδα μια επείγουσα πρόσκληση για αντίσταση, αλληλεγγύη και, τελικά, χορό!» Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Καθώς το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου λειτουργεί πάντα με τη λογική του showcase και του κινηματογραφικού εύρους, μέσα στο φετινό του πρόγραμμα συναντάμε τίτλους από πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς, καλλιτεχνικά αναγνωρισμένες ταινίες σαν το «Frances Ha» του Νόα Μπόμπακ, αλλά και εμπορικότερους τίτλους σαν το «The Bling Ring» της Σοφία Κόπολα, το «Monsters University» και την τρισδιάστατη βερσιόν του «Jurassic Park».

Βρείτε το πλήρες πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου στο επίσημο website της διοργάνωσης.