Φεστιβάλ / Βραβεία

Η φήμη του ελληνικού σινεμά φτάνει στα Καρπάθια!

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τρανσιλβανίας στα Καρπάθια Ορη της Ρουμανίας, αφιερώνει ένα ολόκληρό τμήμα του στο «αξιοπερίεργο» του ελληνικού σινεμά με 8 ταινίες πρόσφατης παραγωγής.

Η φήμη του ελληνικού σινεμά φτάνει στα Καρπάθια!
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού»

Σε επιλογή του Δημήτρη Κερκινού, υπεύθυνο προγραμματισμού του τμήματος «Ματιές στα Βαλκάνια» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, οι οκτώ ταινίες που θα προβληθούν στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τρανσιλβανίας συνεχίζουν την παράδοση της έντονης παρουσίας του ελληνικού σινεμά στο διεθνές σκηνικό, αποδεικνύοντας πως όσο πιο δύσκολα γίνονται ταινίες στο εσωτερικό της Ελλάδας, τόσο πιο εύκολα αυτές ταξιδεύουν στον κόσμο και ενδιαφέρουν το κοινό άλλων χωρών.

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο Focus Greece είναι το «The Capsule» της Αθηνάς Τσαγγάρη, το «Higuita» του The Boy, ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη, η «Πρώτη Υλη» του Χρήστου Καρακέπελη, ο «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου, ο «Ξεναγός» του Ζαχαρία Μαυροειδή, το «Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου και η «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου.

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τρανσιλβανίας ανοίγει την αυλαία του με το «Δεν Κρατιέμαι» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, έκτος από το ελληνικό σινεμά κάνει focus και στο σινεμά της Σλοβακίας, αφιερώνει ένα πρόγραμμα τριών ταινιών στον Στίβεν Φρίαρς και θα διαρκέσει από τις 31 Μαΐου έως και τις 6 Ιουνίου. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό στην επίσημη σελίδα του στο ίντερνετ.