Buzz

«Time Out of Mind»: τηλεοπτική σειρά με ιστορίες βασισμένες στους ήρωες των τραγουδιών του Μπομπ Ντίλαν

στα 10

Θέλουμε να το δούμε τώρα! Κάθε ωριαίο επεισόδιο θα βασίζεται σε τραγούδι (και για αυτό στους ήρωες και την ιστορία που διαδραματίζεται στους στίχους) του Μπομπ Ντίλαν. Παραγωγή Amazon. Αυτά είναι!

«Time Out of Mind»: τηλεοπτική σειρά με ιστορίες βασισμένες στους ήρωες των τραγουδιών του Μπομπ Ντίλαν

Οι φανς του Μπομπ Ντίλαν ανυπομονούμε για το « Fallen Angels», το νέο του άλμπουμ που κυκλοφορεί στις 20 Μαΐου και θα περιέχει εκτελέσεις του Ντίλαν σε κλασικά τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα. Λέγεται μάλιστα ότι ο Μπομπ θα βρίσκεται σε περιοδεία το καλοκαίρι με σαπόρτ την Μάβις Στέιπλς. [Σήμερα στο Record Store Day αναζητήστε την ειδική έκδοση του 7ιντσου "Melancholy Mood".

Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε και μας ενθουσίασε είναι ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ που βρίσκεται πολύ κοντά στις τελικές υπογραφές. Μία δραματική σειρά της Amazon που θα ονομάζεται «Time Out of Mind», όπως το άλμπουμ του 1997, και θα έχει την εξής ιδέα: κάθε ωριαίο επεισόδιο θα ακολουθεί και θα διηγείται την ιστορία ενός ήρωα τραγουδιού του Μπομπ Ντίλαν.

Δείτε κι αυτό: Ο Τζον Χίλκοουτ σκηνοθετεί ένα βίντεο για το «Visions of Johanna» του Μπομπ Ντίλαν

Bob Dylan 607 1

Bob Dylan 607 2

Bob Dylan 607 3

Δημιουργός της σειράς ο Αυστραλός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τζος Γουέικλι, ο οποίος κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα της τεράστιας βιβλιοθήκης τραγουδιών του Ντίλαν.

Θυμηθείτε κι αυτό το αριστούργημα: «The Night We Called It a Day»: δείτε το νέο βίντεο του Μπομπ Ντίλαν, έναν ύμνο στο φιλμ νουάρ

Στα credits του ταινίες μικρού μήκους, αλλά κι ακόμα ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που ενώνει τη μουσική με την τηλεόραση: μία παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων στο Netflix («Beat Bugs»), η οποία αφηγείται στους μικρούς μας φίλους ιστορίες από τα τραγούδια των Beatles. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έκαναν διασκευές στα τραγούδια των σκαθαριών για τις ανάγκες της σειράς, οι Εντι Βέντερ, Pink και Sia.

Πολύ ενδιαφέροντα τα νέα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την Amazon που στηρίζει τέτοια πρότζεκτς δείχνοντας πόσο αγαπάει και τη μουσική (όπως το βραβευμένο χιτ «Mozart in the Jungle», το οποίο εξετάζει με κωμικό και πικρό τρόπο τον μικρόκοσμο της εστέτ κλαστικής μουσικής, ή το πολυαναμενόμενο «Home Before Daylight», που θα αφιερωθεί στους Greatful Dead και την ιστορία τους μέσα στις δεκαετίες, μέσα από τα μάτια του Στιβ Πάρις, ενός roadie τεχνικού που συνόδευε κι έστηνε τις περιοδείες τους).

Διαβάστε περισσότερα: