Buzz

T is for Tilda! Η Τίλντα Σουίντον κατακτά την Κορέα

στα 10

O Μπονγκ Τζουν-χο έφερε το «Okja» στην Κορέα και η Τίλντα Σουίντον, όπως κι αναμενόταν, έκλεψε την παράσταση.

T is for Tilda! Η Τίλντα Σουίντον κατακτά την Κορέα

Μπορεί το Netflix και το «Okja» να βρήκαν τοίχο και στους αιθουσάρχες της Νότιας Κορέας, της γενέτειρας του Μπονγκ Τζουν-χοόμως τίποτα δεν έκλεψε από την λάμψη από το promotion της ίδιας της ταινίας - ειδικά όταν αυτή συνοδευόταν από την πρωταγωνίστρια και παραγωγό της, Τίλντα Σουίντον.

Η Τίλντα, η οποία συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Τζουν-χο, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, φωτογραφήθηκε με τους θαυμαστές στην πρεμιέρα κι έκανε ένα ακόμα εξώφυλλο στη Vogue της Κορέας, η οποία ήδη κάνει το γύρω στα social media. Γιατί, κάθε φωτογράφηση της Σουίντον, είναι γεγονός.

Tilda Swinton premiere 607 1

Tilda Swinton premiere 607 2

Tilda Swinton premiere 607 3

Η ιστορία του κοριτσιού που θα κάνει τα πάντα για τη φίλη της (τη γιγαντιαία γουρουνίτσα, προϊόν μετάλλαξης, «Okja») κέρδισε τις εντυπώσεις από τις Κάννες. Σε μία εποχή που έχουμε ξεχάσει ποιος είναι ο ρόλος μας σε αυτό τον πλανήτη, που ο άνθρωπος είναι πρώτα και πάνω από όλα καταναλωτής, ο Τζουν-χο με μία σκηνοθετικά εντυπωσιακή, mainstream οικογενειακή περιπέτεια (γυρισμένη σε λαμπερό εντυπωσιακό σινεμασκόπ από τον φωτογράφο Ντάριους Κόντζι), επικαλείται το ψέμα που είναι το σινεμά για να μας υπενθυμίσει κάτι πολύ αληθινό: τα ζώα έχουν πολλά να μας διδάξουν για το πώς κανείς θα έπρεπε να αναπνέει, να αγαπά, να στηρίζει την οικογένειά του, να τιμά τους φίλους του, να πηγαίνει βόλτες, να παίζει, να χαρίζει αγκαλιές ή να χουζουρεύει στον ήλιο.

Tilda Swinton 607 1

Tilda Swinton 607 2

Θυμηθείτε τις δηλώσεις της: Η Τίλντα Σουίντον στην συνέντευξη Τύπου του «Okja» στις Κάννες

«Για μένα υπάρχει και κάτι ακόμα. Δεν είναι μόνο το περιβάλλον, η φύση, αλλά και η ανθρώπινη φύση. Το συναισθηματικό περιβάλλον» δήλωσε η Τίλντα Σουίντον για την ταινία. «Η παιδική μας ηλικία. Αυτό πρέπει επίσης να το συντηρήσουμε, να το διαφυλάξουμε. Είναι αυτό που είπαμε και για τον Μιγιαζάκι. Το περιβάλλον των ταινιών του είναι κάτι που κουβαλάμε. Εγώ το έχω πει πολλές φορές: αν πέσω σε κώμα, θα ήθελα αυτά που βλέπω και νιώθω, η μουσική που θα παίζεται να είναι από ταινίες του Μιγιαζάκι. Θα ήθελα να είμαι σε αυτό «το περιβάλλον». Αυτό που κουβαλάμε τελικά και ξεπερνά ακόμα και το ίδιο μας το συναίσθημα, ξεπερνά και το ίδιο το σινεμά. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο...»

Tilda Swinton 607 3

Tilda Swinton 607 4

Κι όσο για τη διχασμένη αντιμετώπιση για το αν το Netflix βοηθά ή κάνει κακό στο μέλλον του κινηματογράφου:

«Ρωτάτε αν είναι κρίμα που η ταινία δε θα έχει διανομή και δε θα τη δει περισσότερος κόσμος στη μεγάλη οθόνη; Μα, εκατοντάδες υπέροχες ταινίες ξεκινούν από το φεστιβάλ των Καννών και δεν βρίσκουν ποτέ το δρόμο στη μεγάλη οθόνη. Ας είμαστε ψύχραιμοι. Ζούμε σε μεταβατικές εποχές για το σινεμά. Ολα είναι σε μία συνεχόμενη εξέλιξη. Εγώ, ως παραγωγός της ταινίας, είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη του Netflix και τη στάση του απέναντι στην καλλιτεχνική ακεραιότητα του σκηνοθέτη μου...»

Tilda Swinton 607 5

Διαβάστε περισσότερα: