Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες του 58ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

Πολύ ελληνικό σινεμά στο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με πρεμιέρες, δεύτερες προβολές, αφιερώματα, Βέγγο και ξερό ψωμί.

Flix Team
Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες του 58ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
από τους «Ιερόσυλους» της Μάρσας Μακρή (φωτό: Μπάμπης Γιαννικάκης)

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου συνεχίζει ακάθεκτο μετά την πρώτη του χρονιά πέρσι με πληθώρα ελληνικών ταινιών που παρόλο που πέρασαν, όπως ενημερώνει η διοργάνωση, από προκριματική επιτροπή (φέτος αποτελούνταν από τη Σοφία Εξάρχου, τον Γιώργο Τσούργιαννη και τον Αντώνη Κοτζιά), φτάνουν τον αριθμό των 19 ταινιών σε πανελλήνια πρεμιέρα, συν αυτές που ήδη έχουν προβληθεί σε άλλα φεστιβάλ και σε αίθουσες, συν αφιερώματα, συν οι ελληνικές συμμετοχές στην Αγορά, συν, συν...

Ο συνολικός αριθμός των ελληνικών ταινιών είναι 33 (19 ταινίες σε πρώτη προβολή - τρεις από τις οποίες θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, 6 ταινίες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει πρεμιέρα, 2 καθολικά προσβάσιμες ταινίες, 2 ταινίες σε συνεργασία με την ΕΣΠΕΚ, 1 ντοκιμαντέρ σε ειδική προβολή, 3 ταινίες στην ενότητα «Ξεπερνώντας τα σύνορα»), συν 17 μικρού μήκους που είναι οι βραβευμένες ταινίες της Δράμας.

Το Φεστιβάλ μπορεί να μην έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά τα ανεξάρτητα βραβεία του δεν είναι λίγα: το Βραβείο Κοινού Fischer, Βραβείο ΕΡΤ αξίας 3.000 ευρώ, Βραβείο της διεθνούς ενωσης κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), το Βραβείο της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογρόφου (ΠΕΚΚ), τα Βραβεία Νεότητας (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής), που δίνει επιτροπή φοιτητών των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης.

Όπως και πέρυσι, η διαδικτυακή πλατφόρμα Festival Scope θα προβάλει όλες τις ελληνικές ταινίες του προγράμματος για τους επαγγελματίες, ενώ συνεχίζεται η εξαιρετικά επιτυχημένη υπηρεσία διασύνδεσης (matchmaking) ελλήνων σκηνοθετών με επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου στο πλαίσιο του τμήματος Αγορά.

Διαβάστε ακόμη: Tο 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνει carte blanche στον Ευθύμη Φιλίππου


Επίσημη Πρώτη

Αγκάθι 607

Αγκάθι του Γαβριήλ Τζάφκα / Οι νιόπαντροι Λίζα και Γιάκομπ ετοιμάζονται για το μήνα του μέλιτος στην επαρχία της Δανίας. Ο Γιάκομπ δεν γνωρίζει τον προορισμό, αφού η Λίζα σχεδίασε τα πάντα μυστικά. Σύντομα η αγάπη τους θα δώσει τη θέση της στον φόβο. Μια συμπαραγωγή Δανίας-Ελλάδας με δανούς ηθοποιούς (Νέελ Ρόνχολτ, Γιένς Σέττερ Λάσσεν), που συμμετείχε στα Works in Progress της Αγοράς του 57ου ΦΚΘ, όπου απέσπασε το βραβείο Eurimages Lab Award.

Γυναίκες που περάσατε από δω 607

Γυναίκες που Περάσατε από Δω του Σταύρου Τσιώλη / Ο σκηνοθέτης του «Παρακαλώ Γυναίκες Μην Κλαίτε» επιστρέφει με το απολαυστικό γνώριμο ύφος του. Δύο άντρες φυλάνε τσίλιες σε ένα σπίτι όπου παράνομα χτίζεται ένα δωμάτιο. Θα συναντήσουν πολλούς περαστικούς που προσποιούνται τους αθώους διαβάτες, θέλοντας να πετύχουν τη σύλληψή τους. Κι όμως υπάρχει κάτι που τους ενώνει όλους: η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή. Με τους Κ. Τζούμα, Ε. Λίτση, Τ. Χρυσικάκο, κ.ά. Διαβάστε περισσότερα για το «Γυναίκες που Περάσατε από Δω».

Επαφή 607

Επαφή του Τώνη Λυκουρέση / Aγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι παγιδεύονται σε πέντε σταματημένα ασανσέρ στη διάρκεια ενός μπλακ άουτ. Δεν υπάρχει επικοινωνία, μόνο θυμωμένοι άντρες και γυναίκες. Μια κόλαση σε 4 τετραγωνικά. Με τους Ν. Mεντή, Ά. Σακελλαρίου, Χρ. Λούλη, Α. Aϊδίνη, Βασίλη Κουκαλάνι κ.ά. (συμμετοχή στα Works in Progress της Αγοράς του 57ου ΦΚΘ).

Η Επιφάνεια των Πραγμάτων 607

Η Επιφάνεια των Πραγμάτων της Νάνσυς Μπινιαδάκη / Ενας αστικός μύθος μιλά για ένα κορίτσι που παρασύρθηκε τη δεκαετία του ’80 από ένα αρχαίο υπόγειο ποτάμι που κανείς δεν έχει δει. Σήμερα μια νεαρή ανθρωπολόγος συναντά τις τρεις καλύτερες φίλες της και μια καθηγήτριά τους για να μάθει τι πραγματικά συνέβη. Με τις Μ. Σκουλά, Μ. Καλλιμάνη, Θ. Μπαζάκα, Μ. Τριανταφυλλίδου (συμμετοχή στα Works in Progress του 57ου ΦΚΘ). Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Επιφάνεια των Πραγμάτων».

Μπλε Βασίλισσα 607 5

Η Μπλε Βασίλισσα του Αλέξανδρου Σιπσίδη / Μια ληστεία γίνεται η αφετηρία για μια ανατρεπτική ιστορία με διαφορετικές εκδοχές, όσες και οι οπτικές γωνίες τεσσάρων χαρακτήρων που συναγωνίζονται σε απληστία, με «έπαθλο» τη «Μπλε Βασίλισσα», ένα από τα σπανιότερα διαμάντια του κόσμου. Με τους Ράσμι Σούκουλη, Μιχάλη Οικονόμου, Δημήτρη Ήμελλο, κ.ά. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Μπλε Βασίλισσα».

Η Τέχνη Καταστρέφει 607

Η Τέχνη Καταστρέφει του Νίκου Κορνήλιου / Ενας διάσημος ηθοποιός, μετά από ένα έμφραγμα, καλεί κοντά του τις δύο κόρες του που ζουν στο εξωτερικό, και τους ζητά να ανεβάσουν μαζί έναν «Μάκβεθ για τρεις». Στις πρόβες θα έρθουν στην επιφάνεια σκληρές αλήθειες και βαθιά τραύματα. Με τους Κώστα Αρζόγλου, Aurora Marion, Katia Leclerc O’ Wallis.

Ιερόσυλοι 607

Ιερόσυλοι της Μάρσας Μακρή / Απομονωμένοι στο διαμέρισμά τους, μια όμορφη αεικίνητη γυναίκα και ένας κατάκοιτος άντρας μοιράζονται μια ζωή διόλου ειδυλλιακή, μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, όπου φόβος, οργή, ψευδαίσθηση, δέος και επιθυμία, εναλλάσσονται διαρκώς και με ταχύτητα. «Η Ωραία και το Τέρας», χωρίς τον Έρωτα. Με τους Λουκία Μιχαλοπούλου και Blaine L. Reininger.

Βασίλης Ράισης

Ιστορίες Χωρίς Χρόνο του Βασίλη Ραΐση / Ο Νίκος και η Έλενα γνωρίζονται από παιδιά. Τους βλέπουμε σε έξι διαφορετικές φάσεις της ζωής τους, σε καθεμιά από τις οποίες ωστόσο, κάτι τους εμποδίζει από το να γίνουν ζευγάρι. Ποιο θα είναι το φινάλε της ιστορίας τους; Με τους Ν. Δραγούμη, Δ. Καραναστάση, Κ. Καράντη, Ν. Αλεξίου, κ.ά.

Son of Sofia 607

Ο Γιος της Σοφίας της Ελίνας Ψύκου / Ο 11χρονος Μίσα καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα διάστημα αποχωρισμού. Στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Ο Μίσα θα αποδράσει από την καταπιεστική καθημερινότητά του μέσα από τη φαντασία του και τα αγαπημένα του παραμύθια (Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραϊμπέκα). Με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Βάλερι Τσεπλάνοβα, Βίκτορ Κόμουτ. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Γιό της Σοφίας».

Πολυξένη 607

Πολυξένη της Δώρας Μασκλαβάνου / Το 1955 ένα ζευγάρι επιφανών Κωνσταντινουπολιτών υιοθετούν την ορφανή 12χρονη Πολυξένη. Το κορίτσι, το οποίο αποχωρίζεται τον μικρότερο αδερφό της, θα μεγαλώσει με λαμπρές υποσχέσεις, αλλά θα δώσει και μάχες για να υπερασπιστεί όσα της ανήκουν (συμμετοχή στα Works in Progress της δράσης «Thessaloniki Goes to Cannes», Φεστιβάλ Καννών 2017). Με τους Κάτια Γκουλιώνη, Ozgur Emre Yildirim, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλλα Καραζήση. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου.

Ρόζμαρι 607

Ρόζμαρι του Άδωνι Φλωρίδη / Εχοντας ξεμείνει από ιδέες, ο συγγραφέας μιας τηλεοπτικής σαπουνόπερας αρχίζει να παρακολουθεί τους «δυσλειτουργικούς» γείτονές του και να αντλεί έμπνευση από τις ζωές τους. Ίσως όμως η πραγματικότητα να ξεπερνά τις προσδοκίες ή τη φαντασία του. Με τους Νιόβη Χαραλάμπους, Γιάννη Κόκκινο, κ.ά.

Στην R 607

Στην R΄ της Κινηματογραφικής Ομάδας «Στην R΄» / Ενα αγόρι κι ένα κορίτσι από διαφορετικούς κόσμους, ερωτεύονται. Όταν τελειώσει το καλοκαίρι, θα έρθουν αντιμέτωποι με την επιστροφή στην κανονικότητα, ανακαλύπτοντας τις διαφορές αλλά και τις (όποιες) ομοιότητές τους, σε αυτή την αμιγώς ανεξάρτητη, συλλογική παραγωγή.

Χρόνια ΠΟλλά 607

Χρόνια πολλά του Χρίστου Γεωργίου / Βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα, ο Γιώργος έρχεται αντιμέτωπος με την έφηβη κόρη του, η οποία είναι ανάμεσα στους διαδηλωτές. Προκειμένου να βρουν τις χαμένες ισορροπίες μεταξύ τους, πατέρας και κόρη θα περάσουν μερικές μέρες μαζί στο εξοχικό της οικογένειας. Με τους Ν. Κουρή, Δ. Ήμελλο, Μ. Αλικάκη (συμμετοχή στα Works in Progress της δράσης «Thessaloniki Goes to Cannes», Φεστιβάλ Καννών 2017).

4 μέρες 607

4 μέρες του Μιχάλη Γιαγκουνίδη / Αρκεί μια τυχαία –ή όχι και τόσο- συνάντηση για να σου αλλάξει τη ζωή. Ένα μυστηριώδες αγόρι παρακολουθεί μια μοναχική κοπέλα. Οι δυο τους διψούν για ένα happy end: σιγά-σιγά θα έρθουν κοντά και θα ανοιχτούν μεταξύ τους, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Με τους Κλαίρη Γραμματίκη, Γιάννη Παπαδόπουλο.

DIY 607

Do it Yourself του Δημήτρη Τσιλιφώνη / Eνας μικροαπατεώνας συμφωνεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα βίντεο που θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και έχει σκοπό να αποκαταστήσει την δημόσια εικόνα ενός παράνομου επιχειρηματία. Όταν όμως καταλάβει ότι θα είναι το επόμενο θύμα του, πρέπει να σώσει τη ζωή του μέσα σε λίγες μόνο ώρες, σε αυτή την απολαυστική ταινία δράσης. Με τους Κ. Ασπιώτη, Μ. Αλικάκη, Μ. Παπαδημητρίου, Α. Ξάφη, Θ. Πάνου, Χρ. Λούλη. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «DIY».

love me not 607

Love Me Not του Αλέξανδρου Αβρανά / Ενα ευκατάστατο ζευγάρι προσλαμβάνει μια νεαρή μετανάστρια ως παρένθετη μητέρα. Μια απρόσμενη φιλία ξεκινά ανάμεσα στις δυο γυναίκες της ιστορίας, ώσπου ένας αινιγματικός θάνατος θα τινάξει τα πάντα στον αέρα. Με τους Ελένη Ρουσσινού και Χρήστο Λούλη στους βασικούς ρόλους. Συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Love me Not».

People 607

People του Παύλου Ιορδανόπουλου / Ανθρωποι καθημερινοί, της διπλανής πόρτας, μοιράζονται on camera τις αλήθειες τους, μας κάνουν μάρτυρες σε προσωπικές ιστορίες που συγκινούν και σοκάρουν, σκιαγραφώντας τη σύγχρονη πραγματικότητα. Με τους Στ. Μυλωνά, Στρ. Βουραζέρη, κ.ά.

The Ox 607

The Ox του Γιώργου Νικόπουλου / Eνα πειραματικό animation χωρίς λόγια που διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό τόπο. Οι ηλικιωμένοι κάτοικοί του, υποδουλωμένοι όλη τους τη ζωή στην εξουσία, πασχίζουν να μετατρέψουν τη γη τους σε «χρυσό βασίλειο» ρίχνοντας ένα λίπασμα χρυσού στα σπαρτά. Η σωτηρία τους θα έρθει από ένα γενναίο κορίτσι.

Too Much Clouding 607

Too Much Info Clouding Over My Head του Βασίλη Χριστοφιλάκη / Μια ανατρεπτική κωμωδία με ήρωα έναν φιλόδοξο τριαντάρη σκηνοθέτη σε υπαρξιακή κρίση, ο οποίος μπαίνει σε περιπέτειες προσπαθώντας να μαζέψει χρήματα για μια ταινία που δεν θέλει να κάνει. Με τους Βασίλη Χριστοφιλάκη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Νικολίτσα Ντρίζη, Ζήση Ρούμπο, Ελένη Ουζουνίδου.


The Great Eastern 607 The Great Eastern των Λάκη και Aρη Ιωνά

Μια δεύτερη ματιά

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του 58ου ΦΚΘ θα προβληθούν επίσης 6 φιλμ που έχουν ήδη πραγματοποιήσει πρεμιέρα στις αίθουσες ή σε άλλα φεστιβάλ ή προβολές.

Γραμμές του Βασίλη Μαζωμένου / Στη σημερινή Ελλάδα, επτά άνθρωποι φτάνουν στα όρια τους. Τους ενώνει η ίδια πράξη: ένα τηλεφώνημα σε ένα κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης, στην «γραμμή ζωής». Με τους Α. Καλαϊτζίδου, Θ. Πάνου, Τ. Νούσια, κ.ά.

Ληξούρι, Aντίο του Μάκη Μωραΐτη / Eνας άγγελος κατεβαίνει στη γη και αφηγείται σε ένα αγόρι την παρελθούσα, την τωρινή και τη μελλοντική ζωή του, σε ένα νοσταλγικό κολάζ στιγμών και προσώπων. Με τους Κ. Καρβουνιάρη, Α. Βλησίδη, κ.ά.

Τέλειοι Ξένοι του Θοδωρή Αθερίδη / Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου, μια παρέα φίλων παίζει το παιχνίδι της αλήθειας, αποκαλύπτοντας το περιεχόμενο των κινητών τους τηλεφώνων. Τα μυστικά τους θα φέρουν τα πάνω κάτω. Με τους Σμ. Καρύδη, Θ. Αθερίδη, Μ. Ναυπλιώτου, κ.ά.

The Great Eastern των Λάκη και Aρη Ιωνά (The Callas) / Σε ένα ερημικό νησί, πέντε άνθρωποι περιμένουν να επιβιβαστούν στο υπερωκεάνιο «The Great Eastern». Η απομόνωση, ο ερωτισμός και οι προσδοκίες τους κορυφώνονται, πυροδοτώντας τη μεγάλη έκρηξη. Με τους Ηρώ Σοφουλάκη, Δημήτρη Πολιτάκη κ.α.

Success Story του Νίκου Περάκη / Ενας ψυχίατρος γνωρίζει μια νεαρή ηθοποιό κι ανάμεσά τους γεννιέται, κόντρα στα προγνωστικά, ένας «άνισος» έρωτας. Όταν όμως περάσει το αρχικό πάθος, θα έρθει η σύγκρουση. Με τους Κ. Μαρκουλάκη, Τ. Σωτηροπούλου, Π. Μουζουράκη, κ.ά.

USSAK... χρόνια μετά του Κυριάκου Κατζουράκη / Σε μια χώρα κάπου στο κοντινό μέλλον μια κοινότητα περιθωριακών, βουτηγμένη στην παρακμή και την παράνοια, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, κόντρα σε ένα απολυταρχικό καθεστώς. Με τους Κ. Γέρου, Γ. Τσορτέκη, Θ. Τζήμου, Δ. Πουλικάκο.


Dolphin Man 607

Ειδική προβολή

Dolphin Man του Λευτέρη Χαρίτου / Το ντοκιμαντέρ ξετυλίγει τη συναρπαστική ζωή του θρυλικού δύτη Ζακ Μαγιόλ, από τον οποίο εμπνεύστηκε ο Λικ Μπεσόν το φιλμ Απέραντο γαλάζιο. Την αφήγηση κάνει ο γαλλοαμερικανός ηθοποιός Ζαν Μαρκ Μπαρ, που γνωρίσαμε από την ίδια ταινία. Το «Dolphin Man» συμμετείχε στα Works in Progress της δράσης «Thessaloniki Goes to Cannes» που παρουσιάστηκε στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Dolphin Man».

West of Sunshine 607 West of Sunshine του Τζέισον Ραφτόπουλος

Ξεπερνώντας τα σύνορα

Στην ενότητα «Ξεπερνώντας τα σύνορα» παρουσιάζονται σε πρεμιέρα τρεις ταινίες από σκηνοθέτες ή συντελεστές που είτε είναι ελληνικής καταγωγής και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό είτε είναι ξένοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα:

West of Sunshine του Τζέισον Ραφτόπουλος / Ενας άνδρας χωμένος στο τζόγο και τα χρέη, έχει λιγότερο από 24 ώρες για να ξεπληρώσει ό,τι χρωστά, μέχρι που η άφιξη του μικρού γιου του, θα ανατρέψει τα σχέδιά του.

Everything is Wonderful της Πία Μέχλερ / H φιλία μεταξύ δυο γυναικών μεταναστών, της Μαρίας (Τόνια Σωτηροπούλου) και της Λένα (Πία Μέχλερ), που κυνηγούν την ευτυχία και τεστάρουν σκληρά τα όρια της ελευθερίας τους.

Nύφη του ISIS του Μορτέζα Τζαφαρί / H ιστορία της Αμινέ, που δραπετεύει από την αιχμαλωσία της ISIS και βρίσκεται φυλακισμένη στο σπίτι της από τον πατέρα της που θεωρεί ντροπή την εγκυμοσύνη της. Τελικά, θα βρει καταφύγιο στην Ελλάδα.

play 607 Play του Βαγγέλη Λυμπερόπουλου

Μικρού μήκους

Οπως κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του πρόσφατου 40ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Σϋνολο 17 ταινίες μικρού μήκους. Διαβάστε εδώ αναλυτικά για όλες τις βραβεύμενες ταινίες του 40ού Φεστιβάλ Δράμας.

Θου Βου 607

Καθολικά προσβάσιμες προβολές

Το 58ο ΦΚΘ συνεχίζει και μοιράζεται τη δύναμη του σινεμά με όλους τους θεατές ανεξαιρέτως, με χορηγό προσβασιμότητας το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και σύμβουλο προσβασιμότητας την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία. Φέτος παρουσιάζει δύο κλασικές κι αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με όρους καθολικής προσβασιμότητας για όλους τους θεατές: «Το Προξενιό της Αννας» του Παντελή Βούλγαρη (1972) και Θου - Βου φαλακρός πράκτωρ, Επιχείρησις: Γης Μαδιάμ του Θανάση Βέγγου (1969). Οι ταινίες θα προβληθούν με ακουστική περιγραφή [AD: Audio Description] για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης και με υπότιτλους για Κ/κωφούς και βαρήκοους [SDH: Subtitles for the Deaf or hard of Hearing] με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

Προμηθέας Σε Δεύτερο Πρόσωπο 607

Η χαμένη λεωφόρος του ελληνικού σινεμά: Εξώστης Α΄και Β΄

Ανακαλύψτε (ξανά) δύο σπάνιες ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν σε κόπιες 35 mm στο 58ο ΦΚΘ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά: Εξώστης Α΄ και Β΄», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΣΠΕΚ (Ένωση Σκηνοθετών-Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου). Πρόκειται για τις ταινίες «Ανοιχτή Επιστολή» του Γιώργου Σταμπουλόπουλου (1967) και «Προμηθέας σε Δεύτερο Πρόσωπο» του Κώστα Φέρρη (1975).

A Manifesto for the Uncommunal 607A Manifesto for the Un-communal του Σύλλα Τζουμέρκα

Film Forward

Στο τμήμα >>Film Forward, όπου παρουσιάζονται ταινίες που σπάνε τα όρια της φόρμας και πειραματίζονται με την κινηματογραφική γλώσσα, θα προβληθούν μεταξύ άλλων, και 5 μικρού μήκους ταινίες ελλήνων δημιουργών: «Η 8η Ηπειρος» του Γιώργου Ζώη, «A Manifesto for the Un-communal» του Σύλλα Τζουμέρκα και οι 3 ταινίες της Εύας Στεφανή, «Ακρόπολη», «O Ναός της Παρθένου» και «Χειρόγραφο».


The Waiter 607 The Waiter του Στιβ Κρικρή

Τα ελληνικά της Αγοράς

Η Αγορά του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 4 έως τις 11 Νοεμβρίου 2017, στην Αποθήκη Γ΄ (Λιμάνι Θεσσαλονίκης). Φέτος, το 13ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads και το τμήμα Agora Works in Progress φιλοξενούν, μεταξύ άλλων ταινιών τις εξής ελληνικές παραγωγές:

13ο Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads

1. Avanos, Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Χαραμής, Παραγωγή: Κώστας Μπαλιώτης – 2D2R, Ελλάδα
2. Girl without Clothes (Κορίτσι Χωρίς Ρούχα), Σκηνοθεσία: Γιάννης Κορρές, Παραγωγή: Αλέξης Πηλός - Zero-Zero Productions, Ελλάδα
3. Un Peu De Chaos Inexplicable (Ένα μικρό Ανεξήγητο Χάος), Σκηνοθεσία, Παραγωγή: Γιώργος Γκικαπέππας – Film Society, Ελλάδα
4. We Kiss in Dark Nightclubs and I Explain, Σκηνοθεσία: Δάφνη Χαιρετάκη, Παραγωγή: Jasmina Sijercic - Bocalupo Films, Συμπαραγωγή: Γιώργος Τσούργιαννης – Horsefly Production, Γαλλία-Ελλάδα

Agora Works in Progress

1. The Waiter, Σκηνοθεσία: Στιβ Κρικρής, Παραγωγή: Στιβ Κρικρής – Filmiki Productions, Συμπαραγωγή: Νικόλας Αλαβάνος, Ελλάδα
2. Unpleasant (Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος), Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεωργόπουλος, Παραγωγή: Γιώργος Γεωργόπουλος – Multivision, Συμπαραγωγή: Αντώνης Κοτζιάς - Yafka, Ελλάδα
3. Zizotek, Σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης, Παραγωγή: Κωνσταντίνος Βασσίλαρος – StudioBauhaus, Συμπαραγωγή: Red Carpet Films, Ελλάδα, Βουλγαρία - Η ταινία συμμετείχε στο Crossroads Co-production Forum 2012

Το 58ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διεξάγεται φέτος από τις 2 μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει το κλίμα μέσα και έξω από τις αίθουσες.

Διαβάστε επίσης