Φεστιβάλ / Βραβεία

Θεσσαλονίκη 2017: ...και η ΕΡΤ το χαβά της

στα 10

Στην τελετή λήξης του 58ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος υπενθύμισε την αλαζονική συμπεριφορά με την οποία δέχτηκαν οι υπεύθυνοι της Δημόσιας Τηλεόρασης τις διαμαρτυρίες του κινηματογραφικού χώρου για την αντικατάσταση της επιτροπής του 1.5%.

Θεσσαλονίκη 2017: ...και η ΕΡΤ το χαβά της
Βασίλης Κωστόπουλος, Μαρία Σιώτη, Τάσος Μπιρσίμ στην τελετή λήξης του 58ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ηταν η πιο επεισοδιακή, πιο δυσάρεστη και πιο τρομακτική στιγμή του 58ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τη Συνέντευξη Τύπου της ΕΡΤ που όχι μόνο δεν διασκέδασε τις ανησυχίες του κινηματογραφικού χώρου για το «όραμα» των νέων υπευθύνων της, αλλά έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα με μια σειρά από αντιφάσεις, πλήρη άγνοια του κινηματογραφικού αντικειμένου και μια συμπεριφορά που θύμιζε κάτι τελείως άλλο από ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Το Flix βρέθηκε στο 58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και μετέφερε το κλίμα μέσα και έξω από τις αίθουσες στο ειδικό τμήμα που μπορείτε να αναζήτήσετε εδώ.

Στο κέντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται φυσικά η αιφνίδια αλλαγή της επιτροπής του 1,5% που οφείλει σύμφωνα με το νόμο να αποδίδει η ΕΡΤ από τα κέρδη της στην κινηματογραφική παραγωγή και η αντικατάστασή της αποκλειστικά από υπαλλήλους της ΕΡΤ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, δε, προσπάθησε με γλαφυρό τρόπο να πείσει πως η επιλογή αυτή γίνεται υπέρ της διαφάνειας και της πιο χρηστής διαχείρισης των οικονομικών πόρων της ΕΡΤ.

Διαβάστε και δείτε εδώ αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στη Συνέντευξη Τύπου της ΕΡΤ που φιλοξένησε το 58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Τελετή Λήξης Θεσσαλονίκη 2017 Ελίζ Ζαλαντό, Βασίλης Κωστόπουλος

Στην τελετή λήξης του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, o κύριος Κωστόπουλος φρόντισε να υπενθυμίσει τη θέση του, όταν ανέβηκε στη σκηνή για να δώσει τα βραβεία της ΕΡΤ για το ελληνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και δήλωσε πόση χαρά και τιμή αισθάνεται η διοίκηση της ΕΡΤ που τα βραβεία απονεμήθηκαν αποκλειστικά από εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους Δημήτρη Καραθανάση, σκηνοθέτη, Τηλέμαχο Κοεμτζόπουλο, σκηνοθέτη, Σουλτάνα Χατζηγεωργίου, σκηνοθέτιδα, Γιώργο Βαρελά, σκηνοθέτη και Μαρία Κουφοπούλου, εκφωνήτρια-τηλεπαρουσιάστρια.

Ακούστε εδώ αυτούσιο το ηχητικό απόσπασμα:


Χωρίς φυσικά κανείς να θέλει να μειώσει την αξία των βραβευθέντων (τα βραβεία πήγαν στο «Αγκάθι» του Γαβριήλ Τζάφκα και στο «Too Much Info Clouding Over My Head» του Βασίλη Χριστοφιλάκη), είναι τόσο θλιβερό η υπόθεση «ελληνικό σινεμά» να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο. Πράγμα που προφανώς η νέα διοικήση της ΕΡΤ επιδιώκει.

Διαβάστε ακόμη: Ζητείται απάντηση: «Who is Fucking Greek Cinema?»

Τελετή Λήξης Θεσσαλονίκη 2017 Βασίλης Κωστόπουλος, Γαβριήλ Τζάφκας

Τελετή Λήξης Θεσσαλονίκη 2017 Βασίλης Κωστόπουλος, Βασίλης Χριστοφιλάκης

Διαβάστε ακόμη: