Φεστιβάλ / Βραβεία

Θεσσαλονίκη 2013: Το Βίντεο της Hμέρας #8

στα 10

Η κάμερα του Flix καταγράφει καθημερινά τα highlights του 54ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Flix Team
Θεσσαλονίκη 2013: Το Βίντεο της Hμέρας #8

Σ' ένα φεστιβάλ έρχεσαι πρώτα από όλα για να δεις ταινίες. Αλλά πόσο ενδιαφέρουσες, ενθουσιώδεις και διαφορετικές μεταξύ τους οι συναντήσεις σου με τους δημιουργούς και τους συντελεστές τους. Οι άνθρωποι πίσω από τις ταινίες συμπληρώνουν το παζλ, μπορείς να σκαλίσεις το μυαλό τους και να μάθεις όλο το πλαίσιο μέσα στο οποίο μια ιδέα μετουσιώθηκε σε αυτό που παρακολούθησες στην μεγάλη οθόνη.

Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για νέους δημιουργούς, για όσους έχουν ελάχιστοι εμπειρία αλλά πολύ περισσότερο πάθος, ή ακόμα κι όσους πέρασαν για πρώτη φορά πίσω από τον κινηματογραφικό φακό. Τι λοιπόν κι αν είχαμε μπροστά μας τη Βαλέρια Γκολίνο - την καταξιωμένη ελληνοιταλίδα σταρ; Οι αγωνίες που μοιράστηκε με το Flix είχαν να κάνουν με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο - το «Miele» ήρθε να παρουσιάσει στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και για πρώτη φορά σε ελληνικό κοινό. Αγωνία για την ελληνική της πρεμιέρα μετά το Φεστιβάλ του Τορόντο είχε και η Μαρίνα Συμεού , πρωταγωνίστρια του «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά.

Τι ακριβώς ήθελε να επικοινωνήσει και η πολυβραβευμένη με τη δεύτερη ταινία της «Χάλια Μαλλί», Μαριάνα Ρονδόν; Γιατί θεωρεί ότι το ελληνικό κοινό με αυτό της Βενεζουέλας έχουν κοινά στοιχεία; Τι βρήκαν ειρωνικά ίδιο ανάμεσα σε Ιταλούς και Ελληνες οι σκηνοθέτες του αριστουργηματικού «Salvo», Φάμπιο Γκρασαντόνια και Αντόνιο Πιάτσα; Γιατί ο σκηνοθέτης του «Bluebird», Λανς Εντμαντς, επιμένει στο ανεξάρτητο σινεμά; Και με ποια βρισιά απαντάει στο σύστημα ο Μαξιμόν Μόνιχαν που τόλμησε την πειραματική ταινία «Η φωνή των άφωνων»;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στο βίντεο με όλους όσους συναντήσαμε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου:


Δείτε ακόμη:

Θεσσαλονίκη 2013: Το Βίντεο της Ημέρας #1

Θεσσαλονίκη 2013: Το Βίντεο της Hμέρας #2

Θεσσαλονίκη 2013: Το Βίντεο της Ημέρας #3

Θεσσαλονίκη 2013: Το Βίντεο της Ημέρας #4

Θεσσαλονίκη 2013: Το Βίντεο της Ημέρας #5

Θεσσαλονίκη 2013: Το Βίντεο της Hμέρας #6

Θεσσαλονίκη 2013: Το Βίντεο της Ημέρας #7

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.