Buzz

Οι Τζέικ Τζίλενχαλ και Χοακίν Φίνιξ είναι οι «The Sisters Brothers» στο τρέιλερ της νέας ταινίας του Ζακ Οντιάρ

στα 10

Επιτέλους, το πρώτο τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο αγγλόφωνο ντεμπούτο του σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτη είναι εδώ!

Οι Τζέικ Τζίλενχαλ και Χοακίν Φίνιξ είναι οι «The Sisters Brothers» στο τρέιλερ της νέας ταινίας του Ζακ Οντιάρ

Ο Ζακ Οντιάρ έχει υπογράψει μερικές από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές ταινίες των δύο τελευταίων δεκαετιών («Ενας Πολύ Διακριτικός Ηρωας», «Πάνω στα Χείλη Μου», «Προφήτης», «Σώμα με Σώμα»), ενώ το 2015 τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών για το «Dheepan».

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που το αγγλόφωνο ντεμπούτο του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αποτελεί ένα από τα πλέον υποσχόμενα και πολυαναμενόμενα φιλμ της φετινής χρονιάς.

Ο Γάλλος δημιουργός διασκευάζει για το σινεμά το μυθιστόρημα του Καναδού συγγραφέα Πάτρικ Ντεγουίτ, «The Sisters Brothers», ένα σκοτεινά κωμικό γουέστερν, τοποθετημένο στα χρόνια του πυρετού του χρυσού και υποψήφιο για το βραβείο Booker, του οποίου τη σύνοψη μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη: Η Κάρι Μάλιγκαν και ο Τζέικ Τζίλενχαλ ζουν μια «Wildlife» στο τρέιλερ της ταινίας του Πολ Ντέινο

The Sisters Brothers 607

Ο Χέρμαν Κέρμιτ Γουόρμ πρόκειται να πεθάνει. Το έχει διατάξει ένας αινιγματικός και παντοδύναμος άντρας, γνωστός μόνο ως Κόμοντορ, και τα πρωτοπαλίκαρά του, οι αδελφοί Ιλάι και Τσάρλι Σίστερς, θα το εξασφαλίσουν. Αν και ο Ιλάι δε μοιράζεται την όρεξη του αδελφού του για το ουίσκι και τους φόνους, δεν έχει γνωρίσει τίποτε άλλο στη ζωή του. Αλλά το θήραμά τους δεν είναι εύκολος στόχος και, στο δρόμο από το Ορεγκον προς το ορυχείο χρυσού του Γουόρμ, έξω από το Σακραμέντο, ο Ιλάι αρχίζει ν' αμφισβητεί το επάγγελμά του και τον εργοδότη του. Τοποθετημένη στον υπόκοσμο της αμερικανικής Δύσης του 1850, αυτή είναι μια ιστορία βίας και αδελφικής αγάπης, ένας φόρος τιμής στο γουέστερν, γεμάτος μελαγχολία και χιούμορ.

Παρά τις εμφανείς επιρροές του στο παρελθόν από το αμερικανικό σινεμά, το νουάρ και τις γκανγκστερικές ταινίες, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Οντιάρ δοκιμάζεται σε ένα γουέστερν. Ομως πέρα από το αναμφισβήτητο ταλέντο του να παντρεύει διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, διαθέτει εδώ και ένα εντυπωσιακό καστ το οποίο περιλαμβάνει τους Χοακίν Φίνιξ και Τζον Σι Ράιλι (στους ρόλους των δύο αδελφών), τον Τζέικ Τζίλενχαλ και τον Ριζ Αχμέντ.

Το «The Sisters Brothers» ήταν μια από τις πιο ηχηρές απουσίες στο φετινό Φεστιβάλ Καννών (όπου συνήθως κάνουν πρεμιέρα τα τελευταία χρόνια οι ταινίες του Οντιάρ, και μάλιστα στο διαγωνιστικό τμήμα), καθώς το μοντάζ δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. Με ημερομηνία κυκλοφορίας στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο, το πιο πιθανό είναι ότι η ταινία θα κάνει την εμφάνισή της στα φεστιβάλ του Τορόντο και της Βενετίας, διεκδικώντας πιθανότατα τον Χρυσό Λέοντα, αλλά και μια συμμετοχή στην οσκαρική κούρσα

Δείτε παρακάτω τα δύο πρώτα τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησαν και τα οποία περιέργως έχουν εντελώς διαφορετικό τόνο: το αμερικανικό προβάλλει περισσότερο το κωμικό στοιχείο, ενώ το γαλλικό ποντάρει στην ατμόσφαιρα και σε έναν βίαιο λυρισμό (που αποτελεί άλλωστε και ένα από τα χαρακτηριστικά του Οντιάρ).



Διαβάστε ακόμη

The Sisters Brothers 607