Buzz

Σαν editorial μόδας βγαλμένο από την κόλαση: πρώτες σκηνές από το «The Neon Demon»

στα 10

Εν αναμονή της πρεμιέρας του «The Neon Demon» στο Φεστιβάλ Καννών, απολαμβάνουμε τα τρία πρώτα αποσπάσματα από τη στυλάτη ταινία τρόμου του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν.

Flix Team
Σαν editorial μόδας βγαλμένο από την κόλαση: πρώτες σκηνές από το «The Neon Demon»

Θα βρεθούμε άραγε μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη όπως το μαγνητικό «Drive» ή θα απογοητευτούμε οικτρά όπως στην περίπτωση του «Μόνο ο Θεός Συγχωρεί»; Οι κριτικοί περιμένουν στη γωνία τον Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, εμείς όμως είμαστε διατεθειμένοι να του δώσουμε ακόμη μια ευκαιρία.

Τα τρία πρώτα κλιπ που κυκλοφόρησαν από τη νέα του ταινία, «The Neon Demon», η οποία αναμένεται να κάνει σύντομα την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών, δεν μας επιτρέπουν να διαπιστώσουμε και πολλά περισσότερα από όσα μας έχουν ήδη επιβεβαιώσει τα επιβλητικά τρέιλερ και οι πρώτες φωτογραφίες: ότι πρόκειται για ένα οπτικά εντυπωσιακό και εξαιρετικά στυλιζαρισμένο φιλμ. Αυτό που αποπνέουν, όμως, τα πρώτα αυτά αποσπάσματα, αν και ουσιαστικά αναίμακτα, είναι μια παγερή και αλλόκοτα απειλητική αποστασιοποίηση, με μια αισθητική που κουβαλά κάτι από την αύρα της «Suspiria» του Ντάριο Αρτζέντο, σκηνοθετημένης σαν ένα κινούμενο editorial μόδας... Σύντομα θα γνωρίζουμε αν αυτό είναι καλό ή κακό.

Δείτε τις ταινίες που απαρτίζουν το επίσημο πρόγραμμα του 69ου Φεστιβάλ Καννών

The Neon Demon 4

Οσο για την ιστορία, ακολουθεί την Τζέσι (την υποδύεται η Ελ Φάνινγκ), μια νεαρή κοπέλα που θέλει να γίνει μοντέλο και φτάνει στο Λος Αντζελες γεμάτη φιλοδοξίες. Εκεί θα συναντήσει μια ομάδα από γυναίκες παθιασμένες με την ομορφιά και την εξωτερική εμφάνιση, που θα κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν αυτό που εκείνη διαθέτει. Τα νιάτα και τη γοητεία της.

Εμπνευσμένο από την ιστορία της Κόμισσας Ερζέμπετ Μπατόρι, διαβόητης δολοφόνου γυναικών στη Σλοβακία του 16ου αιώνα την οποία ο θρύλος ήθελε να λούζεται σε αίμα παρθένων για να παραμένει νέα, το φιλμ, σύμφωνα με τον Δανό σκηνοθέτη, θα είναι μια καθαρόαιμη ταινία τρόμου. Με επίκεντρο τις γυναίκες. «Ενα πρωί ξύπνησα και συνειδητοποίησα ότι ήμουν περιτριγυρισμένος και κυριαρχημένος από γυναίκες. Ξαφνικά με κυρίευσε η επιθυμία να κάνω ένα φιλμ για την κακόβουλη ομορφιά». Εκτός από τη Φάνινγκ, στην ταινία πρωταγωνιστούν η Τζένα Μαλόουν, η Κριστίνα Χέντρικς, η Μπέλα Χίθκοτ, ο Ντέσμοντ Χάρινγκτον και ο Κιάνου Ριβς.

Δείτε παρακάτω τα τρία βίντεο:




Διαβάστε ακόμη

The Neon Demon poster