Buzz

«The Master» νέα σκηνή: τι βλέπει ο Χοακίν;

στα 10

Χθες το βράδυ το «Τhe Master» του Πολ Τόμας Αντερσον προβλήθηκε στο φεστιβάλ του Τορόντο. Σήμερα, μία ακόμα σκηνή διοχετεύεται στο διαδίκτυο και εξιτάρει την περιέργειά μας. Τι βλέπει ο Χοακίν;

«The Master» νέα σκηνή: τι βλέπει ο Χοακίν;

Μετά την διθυραμβική πρεμιέρα του στη Βενετία το «The Master» συνεχίζει την πορεία του στα διεθνή φεστιβάλ με δεύτερο σταθμό το Τορόντο χθες βράδυ, ενώ οι σινεφίλ σε όλο τον κόσμο γίνονται όλο και περισσότερο ανυπόμονοι. Σε προβολές των 70mm, η ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον, σκοτεινή και ιδιοσυγκρασιακή, έχει κερδίσει συγκλονιστικές κριτικές - πάνω από όλα όμως έχει αφήσει το ίδιο κοινό εκστασιασμένο.

Με φόντο την μεταπολεμική Αμερική αμέσως, μία «θρησκεία», που δεν έχει σημασία αν την ονομάσεις Σαϊεντολογία, συστήνει τον «Δάσκαλο», ηγέτη, συγγραφέα Λάνκαστερ Ντοντ στον Φρέντι Κουέλ - έναν πρώην ναύτη του πολεμικού ναυτικού και νυν αλκοολικό κι απελπισμένο τυχοδιώκτη. Η σχέση που δημιουργείται μεταξύ τους είναι μία ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί...

Δεν είναι μόνο η ιστορία, οι εξαιρετικές (και ίσως οσκαρικές) ερμηνείες, το στιβαρό βλέμμα στην σκηνοθεσία του Αντερσον που έχουν κάνει αυτή την ταινία ένα σινεφίλ φαινόμενο. Το ίδιο το φορμά των 70mm έχει κάνει τον κόσμο να παραμιλά για την εμπειρία που βίωσε, βλέποντάς την.

Εκμεταλλευόμενο λοιπόν αυτό το buzz, το The Film Foundation διοργανώνει τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου μία ειδική προβολή στο «The Alamo Drafthouse» στο Ritz, με εισιτήριο $25 και όλα τα έσοδα να επιστρέφουν για τις ανάγκες του ιδρύματος.

Για να διαφημίσουν την προβολή, ένα νέο flim clip της ταινίας διαρρέει στο διαδίκτυο και παρουσιάζει τον Φρέντι Κουέλ στο γραφείο του ψυχιάτρου. Σκοτεινιά, διαστροφή, εμμονή.

Και ένας συγκλονιστικός Χοακίν Φίνιξ, που μοιάζει να έχει βρει το ρόλο της ζωής του!

Τι βλέπει ο Φρέντι στις κάρτες που τον βάζει να περιγράψει ο γιατρός;

Πατήστε το play.

Δείτε trailer και διαβάστε περισσότερα για την ταινία.

Το Flix είδε το «The Master» και το βρήκε, απλά, «masterpiece!»

Βενετία 2012: Στη συνέντευξη Τύπου του «Τhe Master»!

Tags: THE MASTER