Buzz

«The Day the Clown Cried»: Ισως σε 10 χρόνια από τώρα δούμε την ταινία που ο Τζέρι Λιούις θα προτιμούσε να μην είχε γυρίσει ποτέ!

στα 10

Ηταν το 1972 όταν ο Τζέρι Λιούις γύρισε το «The Day the Clown Cried», την ταινία που υποσχέθηκε στον εαυτό του πως δεν θα δει κανείς, ακόμη και μετά το θανατό του. Μια κόπια της ταινίας βρίσκεται, όμως, ήδη στη Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου, με εμπάργκο προβολής ακόμη μια δεκαετία.

«The Day the Clown Cried»: Ισως σε 10 χρόνια από τώρα δούμε την ταινία που ο Τζέρι Λιούις θα προτιμούσε να μην είχε γυρίσει ποτέ!

H ιστορία του «The Day the Clown Cried» είναι τόσο συναρπαστική όσο όλων των ταινιών που κάποτε γυρίστηκαν, αλλά δεν τις είδε ποτέ κανείς μετά από επιθυμία των δημιουργών της.

Ηταν 1971 όταν ο Τζέρι Λιούις είχε αρνηθεί να πρωταγωνιστήσει στην ιστορία ενός κλόουν που συλλαμβάνεται από τους Ναζί και καταλήγει σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσπαθώντας να αξιοποιήσει το ταλέντο του προκειμένου να διασκεδάζει τα παιδιά μέσα στις φρικτές συνθήκες του επικείμενου θανάτου τους. Ο Λούις δεν καταλάβαινε πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το κωμικό του ταλέντο σε μια τόσο σκληρή ιστορία, ανέλαβε τελικά το ρόλο και τη σκηνοθεσία, αλλά η ταινία μετά από πολλά προβλήματα στην παραγωγή έμεινε στο συρτάρι μετά από επιθυμία του δημιουργού του που ορκίστηκε να μην τη δει κανείς, ακόμη και μετά το θανατό του.

Διαβάστε αναλυτικά: «The Day the Clown Cried»: Η ιστορία πίσω από την πιο διάσημη ταινία του Τζέρι Λιούις που δεν είδε ποτέ κανείς!

The Day the Clown Cried 607

Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό πως η ταινία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βιβλιοθήκης του Κονγκρέσου όπου φυλάγονται οι ταινίες που αξίζει να διασωθούν, γεγονός που αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον γύρω από το «The Day the Clown Cried» αλλά και τις πιθανότητες κάποια στιγμή να προβληθεί για το κοινό. Σύμφωνα, όμως, με τους υπεύθυνους της Βιβλιοθήκης, η κόπια της ταινίας που κατατέθηκε στο Κονγκρέσο συνοδεύτηκε από εμπάργκο δέκα χρόνων μέχρι την πρώτη προβολή της.

Ο Τζέρι Λιούις, στα 89 του χρόνια σήμερα, δεν δήλωσε κάτι για την πιθανότητα προβολής της ταινίας, εμμένοντας στα όσα έχει πει μέσα στα χρόνια. Το πιο χαρακτηριστικό είναι αυτό: «Ή η ταινία είναι καλύτερη από τον "Πολίτη Κέιν" ή το χειρότερο σκατό που κανείς φόρτωσε ποτέ σε κινηματογραφικό προτζέκτορα.»

Δείτε εδώ σκηνές από το «The Day the Clown Cried».

The Day the Clown Cried 607

Διαβάστε ακόμη: