Buzz

«Suicide Squad» εναντίον Rotten Tomatoes: H αυγή της δικαιοσύνης

στα 10

Εξαλλοι από τις αρνητικές κριτικές για το «Suicide Squad», οι φαν της DC Comics απαιτούν το κλείσιμο του Rotten Tomatoes!

«Suicide Squad» εναντίον Rotten Tomatoes: H αυγή της δικαιοσύνης

Για να το θέσουμε ευγενικά, οι περισσότερες κριτικές που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα με αφορμή την επικείμενη έξοδο του «Suicide Squad» στην Αμερική (όπου η ταινία κυκλοφορεί επισήμως αύριο) δεν ήταν ακριβώς κολακευτικές για την κόμικ διασκευή του Ντέιβιντ Αγιερ με πρωταγωνιστές μερικούς από τους πιο διαβόητους κακούς της DC Comics.

Οι περισσότεροι κριτικοί χαρακτήρισαν την ταινία φιάσκο, με αποτέλεσμα η συνολική βαθμολογία του φιλμ στο δημοφιλές site κριτικών Rotten Tomatoes, το οποίο συγκεντρώνει τον μέσο όρο των κριτικών των σημαντικότερων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων της Αμερικής, να καταβαραθρωθεί γύρω στο 35% και να συνεχίζει να κατεβαίνει. Δηλαδή «σάπιο», σύμφωνα με την ορολογία της ιστοσελίδας.

Διαβάστε ακόμη: Ερχονται απ' τα κόμικ. Είναι τρομακτικά cool. Οι ήρωες του «Suicide Squad» σε νέα βίντεο

Suicide Squad vs Rotten Tomatoes 607

Και τι πιο φυσιολογικό για τους εξοργισμένους ορκισμένους οπαδούς της ταινίας από το ξεσηκωθούν και να ξεκινήσουν μια λίστα υπογραφών στο Change.org, απαιτώντας το κλείσιμο του Rotten Tomatoes!

Φυσικά, όλο αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το προαιώνιο ερώτημα κατά πόσο η γνώμη των κριτικών επηρεάζει ή έστω αφορά το κοινό, αλλά με τις θεωρίες συνομωσίας που έχουν επινοήσει οι φανατικοί θαυμαστές της DC Comics, σύμφωνα με τις οποίες η Marvel πληρώνει τους κριτικούς προκειμένου να γράφουν ευνοϊκές κριτικές για τις υπερηρωικές ταινίες της και να «θάβουν» αντίστοιχα τις κινηματογραφικές μεταφορές της DC Comics, όπως για παράδειγμα τo «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης», το οποίο είχε τύχει ανάλογης έντονης αποδοκιμασίας από σύσσωμη σχεδόν την κριτική.

Διαβάστε ακόμη: Πάρε θέση! Ο Ζακ Σνάιντερ και οι ηθοποιοί του αντιδρούν στις αρνητικές κριτικές για το «Batman v Superman»

Suicide Squad 607

Εμπνευστής του αιτήματος με τον εύγλωττο τίτλο «Shutdown Rotten Tomatoes», ο Αιγύπτιος Αμπντουλάχ Κολντγουότερ αιτιολόγησε την ακραία αυτή κίνηση λέγοντας πως «οι κακές κριτικές επηρεάζουν τη γνώμη του κοινού ακόμα κι όταν πρόκειται για μια πραγματικά σπουδαία ταινία».

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος δεν θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να κλείσει το site, αλλά υποστηρίζει ότι η προσπάθειά του υπηρετεί έναν... ανώτερο στόχο: «Σκοπός του αιτήματος είναι να μεταφέρει ένα μήνυμα στους κριτικούς, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που διαφωνούν με τις κριτικές τους. Πολλοί άνθρωποι τόσο υποστηρικτές όσο και επικριτές του αιτήματος συμπεριφέρονται σαν να σκοπεύουμε να κλείσουμε εδώ και τώρα το site. Είναι απλά ένας τρόπος να εκφράσουμε την οργή μας».

Οποιος κι αν ήταν ο στόχος, ωστόσο, η μάλλον φαιδρή αυτή κίνηση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από όλες τις πλευρές, προκαλώντας απολαυστικά σχόλια όπως το παρακάτω twit που φαντασιώνεται μια φανταστική επική μάχη μεταξύ κοινού και κριτικών για την «ψυχή των ταινιών»!

Μέχρι αυτή τη στιγμή η λίστα έχει φτάσει τις 16.000 υπογραφές, με τους εμπνευστές της να έχουν βάλει στόχο να ξεπεράσουν τις 25.000.

Οσο για το ελληνικό κοινό, θα πρέπει να περιμένει μέχρι τις 25 Αυγούστου, οπότε και η ταινία θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας, για να βγάλει τη δική του ετυμηγορία.

suicide squad poster 607

Διαβάστε ακόμη