Buzz

«Suburbicon»: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και οι αδελφοί Κοέν συνεργάζονται ξανά σε κάτι... πολύ σκοτεινό

στα 10

Δείτε το trailer της νέας σκηνοθετικής δουλειάς του Tζορτζ Κλούνεϊ, σε σενάριο των αδελφών Κοέν και πρωταγωνιστές τους Ματ Ντέιμον, Οσκαρ Αϊζακ και Τζούλιαν Μουρ.

«Suburbicon»: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και οι αδελφοί Κοέν συνεργάζονται ξανά σε κάτι... πολύ σκοτεινό

Μόλις ανακοινώθηκε ότι η νέα σκηνοθετική δουλειά του Τζορτζ Κλούνεϊ, το «Suburbicon» θα κάνει πρεμιέρα στο 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας . Εκτη φορά σκηνοθέτης ο Κλούνεϊ κάνει το κινηματογραφικό του reunion με τους αδελφούς Κοέν μετά τις συνεργασίες τους στα «O Brother, Where Art Thou?», «Intolerable Cruelty», και «Hail, Caesar!».

Suburbicon 607 1

Η υπόθεση που έχει δώσει το στούντιο των Paramount Pictures παρουσιάζει το «Suburbicon» ως την ιστορία ενός ήσυχου, ειδυλιακού προαστίου με νεόκτιστα σπίτια και καλοκουρεμένα γκαζόν - το τέλειο μέρος για να μεγαλώσει κανείς τα παιδιά του το 1959. Αυτό προσπαθεί να κάνει κι ο Γκάρντνερ Λοτζ (Ματ Ντέιμον), όμως δεν μπορεί. Γιατί γνωρίζει τα μυστικά, τα ψέμματα, την υποκρισία και τη βία αυτής της καλογυαλισμένης κοινωνίας. Και η ιστορία του και της οικογένειάς του θα είναι ένα σκοτεινό παραμύθι ανθρώπων με ενοχές, ελαττώματα και λάθος αποφάσεις.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Τζέιμς Φράνκο κάνει και μία έξυπνη κίνηση: συνεργασία με τους αδελφούς Κοέν

Suburbicon 607 3

Οι Κοέν έγραψαν το πρώτο draft του σεναρίου το 2001 και τότε ήθελαν να σκηνοθετήσουν την ταινία οι ίδιοι (προσφέροντας στον Κλούνεϊ το ρόλο του Οσκαρ Αϊζακ). Σήμερα συναντάμε τον πάλαι ποτέ «Ω Αδελφέ που Είσαι;» πρωταγωνιστή τους πίσω από την κάμερα και τους ίδιους να έχουν περιοριστεί στο ρόλο των σεναριογράφων. Ο Κλούνεϊ δεν ήθελε να παίξει κάποιον από τους ρόλους και φοβόμαστε ότι θα πραγματοποιήσει την απειλή του: να μην ξαναπεράσει μπροστά από τις κάμερες, καθώς «κανείς δε θέλει να τον βλέπει να γερνάει»

«Είμαι μαθητής τους» ομολογεί ο Κλούνεϊ για τους αδελφούς Κοέν. «Εμαθα πολλά παρατηρώντας τους. Γυρίζουν μόνο όσα χρειάζονται. Είναι εξαιρετικά ικανοί κι αυτάρκεις. Ερχονται οργανωμένοι με storyboards και τη λίστα λήψεων που χρειάζονται. Πάνε πλάνο, κρατούν τα ωφέλιμα, προχωρούν. Προσπαθώ κι εγώ να δουλεύω έτσι...»

Suburbicon 607 4

Το «Suburbicon» είναι η επιστροφή του Κλούνεϊ στη σκηνοθεσία μετά το (αποτυχημένο) «The Monuments Men» του 2014. Η πρεμιέρα του στην Αμερική έχει προγραμματιστεί για τις 27 Οκτωβρίου.

Δείτε το trailer που φανερώνει την επιρροή των Κοέν στον Κλούνεϊ, ο οποίος σκοτεινιάζει το βλέμμα του και προσφέρει τον (σχεδόν κωμικό) σουρρεαλισμό και τη βία πίσω από την παστέλ Suburbicon συνοικία.


Διαβάστε περισσότερα:

Suburbicon 607  poster