Industry

Ο Σεθ Ρόγκεν «κόβει» από τον φίλο Τζέιμς Φράνκο, σε μια συνέντευξη στους κυριακάτικους Times

στα 10

Με την καριέρα του ν' απογειώνεται, για μια ακόμα φορά, πιο «ενήλικα» τώρα, ο Σεθ Ρόγκεν προσέχει τι λέει και κάνει.

Ο Σεθ Ρόγκεν «κόβει» από τον φίλο Τζέιμς Φράνκο, σε μια συνέντευξη στους κυριακάτικους Times

Ο Σεθ Ρόγκεν κι ο Τζέιμς Φράνκο είναι κολλητοί φίλοι από τη δεκαετία του '90 και τακτικοί συνεργάτες στους κινηματογραφικούς πειραματισμούς και των δυο. Η συνεργασία τους ξεκίνησε με το αξέχαστο τηλεοπτικό «Freaks and Geeks» του Τζαντ Απαταου και συνεχίστηκε με τις ταινίες που καθόρισαν τις καριέρες τους: από το «Knocked Up», το «Pineapple Express», το «This Is the End», ως το «Interview», το «Sausage Party», το «Disaster Artist».

Διαβάστε ακόμη: Ο Σεθ Ρόγκεν δεν κρατά κακία στην Εμα Γουάτσον για την αποχώρησή της από την ταινία «This is the End»

freaks and geeks 607Αμούστακα παιδιά στο «Freaks and Geeks»

Για την ακρίβεια... ως το «Zeroville» του 2019 κι ως το «Pam & Tommy» που περιμένουμε κατά τα τέλη της χρονιάς, όπου ο Σεθ Ρόγκεν κρατά ένα δεύτερο και σημαντικό ρόλο κι ο Τζέιμς Φράνκο εκείνον του executive producer. Δυο χρόνια, δηλαδή, μετά τις κατηγορίες εις βάρος του Φράνκο για σεξουαλική παρενόχληση από πέντε γυναίκες, μετά και την πρόσφατη κατηγορία της ηθοποιού Σαρλίν Γι για κακοποίηση από τον Φράνκο στα γυρίσματα του «Disaster Artist», όπου χαρακτηρίζει και τον Σεθ Ρόγκεν (ηθοποιό και παραγωγό στην ταινία), ως παθητικό συνεργό.

zeroville 607«Zeroville», 2019

Σε μια μεγάλη συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο των βρετανικών Times, ο Σεθ Ρόγκεν δηλώνει ότι η απόσταση ανάμεσα σ' αυτόν και το αστέρι του Τζέιμς Φράνκο ολοένα και μεγαλώνει. «Κοιτάζω πίσω σε μια συνέντευξη που έδωσα το 2018, όπου σχολίαζα ότι θα συνεχίσω να δουλεύω με τον Τζέιμς κι η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν συνέβη, ούτε και σκοπεύω να συμβεί τώρα,» λέει ο Ρόγκεν. Στην ερώτηση της εφημερίδας εάν πιστεύει τις κατηγορίες της Σαρλίν Γι, ο Σεθ Ρόγκεν απαντά, «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως απεχθάνομαι την κακοποίηση και την παρενόχληση και ποτέ δεν θα κάλυπτα, ούτε θα απέκρυπτα τέτοιες πράξεις κάποιου, ούτε θα έβαζα, εν γνώσει μου, κάποιον σε μια συνθήκη όπου θα συναναστρέφονταν έναν τέτοιο άνθρωπο.»

Διαβάστε ακόμη: «Απεχθάνομαι αυτό που του συμβαίνει». Η Σάρον Στόουν υπερασπίζεται τον Τζέιμς Φράνκο

disaster artist 607Ο Σεθ Ρόγκεν στο «The Disaster Artist»

Για τη φιλία του με τον Τζέιμς Φράνκο, ο Ρόγκεν παραδέχεται ότι έχει επηρεαστεί από τις κατηγορίες: «Δεν ξέρω αν μπορώ να προσδιορίσω τη σχέση μου με τον Τζέιμς αυτή τη στιγμή, σ' αυτή τη συνέντευξη. Μπορώ να πω ότι, ξέρετε, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην επαφή μας και στη δυναμική μεταξύ μας.» Ο ηθοποιός παραδέχεται ότι η απομάκρυνσή του από τον φίλο του είναι επώδυνη αλλά, όπως λέει, «όχι τόσο επώδυνη και δύσκολη όσο έχει υπάρξει για πολλούς άλλους εμπλεκόμενους. Δεν νιώθω καμία λύπηση για τον εαυτό μου σ' αυτή την περίσταση.»

Ωραία τα λέει, όπως πάντα, ο Σεθ Ρόγκεν, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί, από τη μια πόσο συνδέεται η πρόσφατη εξομολόγησή του (και αποποίηση ευθύνης μαζί), με τη συμμετοχή του σε μια τόσο πολυαναμενόμενη, mainstream ταινία, όσο στο αυτοβιογραφικό φιλμ που έχει στα σκαριά ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά και πόσο μπορεί ένας τόσο στενός, επί δεκαετίες, φίλος και συνεργάτης σου, να μην γνωρίζει κάθε πλευρά της ζωής σου. Ωστόσο, όλοι είναι αθώοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου και ο Τζέιμς Φράνκο προς το παρόν δεν έχει μηνυθεί, ούτε και καταδικαστεί για τίποτα, πόσω μάλλον ο Σεθ Ρόγκεν.

Seth Rogen