Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Σον Πεν ορκίζεται απόψε να λιώσει τα Οσκαρ που έχει κερδίσει αν...

στα 10

Ο δύο φορές οσκαρικής νικητής πιέζει την Ακαδημία να συμπεριλάβει κάτι στην αποψινή τελετή. Αν δεν το κάνει, θα καταστρέψει τα Οσκαρ του.

Ο Σον Πεν ορκίζεται απόψε να λιώσει τα Οσκαρ που έχει κερδίσει αν...

Ο Σον Πεν δεν έχει πάψει ποτέ να προκαλεί - ειδικά όταν πρόκειται για κάτι που θεωρεί πολιτικά επείγον.

Απόψε λοιπόν, που το Χόλιγουντ ζει το μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς, την 94η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, ο Σον Πεν πιστεύει ότι είναι η χρυσή ευκαιρία να φτάσει το μήνυμα της αντίστασης της Ουκρανίας στην Ρωσική εισβολή: απαιτεί να συνδεθούν διαδικτυακά με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ώστε να έχει την ευκαιρία να απευθυνθεί στα εκατομμύρια τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο.

Την ιδέα την είχε φέρει στο τραπέζι των παραγωγών της βραδιάς η οικοδέσποινα Εϊμι Σούμερ, όπως είχαμε διαβάσει όμως, είχε απορριφθεί.

Κι ο Πεν έγινε έξαλλος.

«Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στην βιομηχανία που δεν είναι τόσο αλαζόνες ώστε να σκέφτονται μόνο το τομάρι τους, αλλά να ενδιαφέρονται για το καλό όλων. Εύχομαι πραγματικά να μην ισχύει ότι δεν θα υπάρξει live σύνδεση με τον Πρόεδρο Ζελένσκι. Αν δεν πραγματοποιηθεί, ελπίζω να σηκωθούν όλοι και να φύγουν από το Dolby Theater...»

«Αν όντως δεν συμβεί, προτρέπω όλους τους νικητές, παρόλο που καταλαβαίνω ότι είναι η στιγμή της ζωής τους, να διαμαρτυρηθούν μποϊκοτάροντας τα Οσκαρ. Αυτή τη στιγμή συμβαίνει κάτι πολύ πιο σοβαρό και τα φώτα δεν χρειάζονται πάνω τους, αλλά αλλού στον κόσμο.»

«Εγώ προσωπικά, αν δεν πραγματοποιηθεί η live σύνδεση, δεσμεύομαι να λιώσω τα Οσκαρ μου δημοσίως...»

Να θυμίσουμε ότι ο Σον Πεν ταξίδεψε στην Ουκρανία, καθώς ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για την εισβολή της Ρωσίας. Εχει ήδη κάνει γυρίσματα από τον Νοέμβριο του 2021, μιλώντας ο ίδιος με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, άλλα μέλη της Κυβέρνησης, των ενόπλεων δυνάμεων και των τοπικών δημοσιογράφων.

Διαβάστε περισσότερα: