Buzz

Πρόσκληση για ενίσχυση των Ουκρανών κινηματογραφιστών από την Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

στα 10

Τα μέλη της Ενωσης καλούν σε έμπρακτη στήριξη των Ουκρανών συναδέλφων τους.

Flix Team
Πρόσκληση για ενίσχυση των Ουκρανών κινηματογραφιστών από την Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ που έστειλε από την πρώτη στιγμή τη στηριξή της στην δοκιμαζόμενη Ουκρανία καλεί σε έμπρακτη στήριξη των Ουκρανών κινηματογραφιστών.


Αθήνα , 5 Μαρτίου 2022

Για την Ουκρανία / Πρόσκληση για δωρεά με σκοπό την ενίσχυση των Ουκρανώνκινηματογραφιστών

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Η θητεία του νέου μας ΔΣ ξεκίνησε με γεγονότα που δυστυχώς θα θυμάται η παγκόσμιακοινότητα και σίγουρα όλη η Ευρώπη με απρόβλεπτες ακομη συνέπειες. Ένας πόλεμος είναιό,τι πιο φρικτό υπάρχει για τον άνθρωπο και για τον πολιτισμό και αυτό συμβαίνει τώρα στηνΟυκρανία.

Αποφασίσαμε, να ενισχύσουμε οικονομικά δύο φορείς που παρέχουν βοήθεια στουςΟυκρανούς συναδέλφους μας ντοκιμαντερίστες. Μετά από μελέτη σχετικών ιστοσελίδων και τιςσυστάσεις της DAE ( Ευρωπαϊκή Ενωση Ντοκιμαντέρ, της οποίας ειμαστε μέλη)

Support filmmakers at war

Η Σελίδα αυτή συσπειρώνει και εκπροσωπεί τους συναδέλφους μας που χρησιμοποιούν ταχρήματα, είτε για εξοπλισμό είτε για τα απαραίτητα έξοδα παραγωγής για να κάνουνντοκιμαντέρ που θα φωτίσουν πτυχές του σημερινού πολέμου. Θα δείτε στη σελίδα αυτή στοFacebook, μέσω της οποίας άμεσα γίνεται και η δωρεά, ότι πολλοί γνωστοί Ευρωπαίοισυνάδελφοι μας παραγωγοί και σκηνοθέτες καταθέτουν ήδη εκεί χρήματα. Έχουν ήδη κατατεθεί30.000 ευρώ και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Beneficiary: Non-Government Оrganization Docudays

Τον σύνδεσμο προτεινει το 19o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Docudays της Ουκρανίας, που επρόκειτο να ξεκινήσει στς 25 Μαρτίου και να διαρκέσει μέχρι τις 3Απριλίου αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας του Πολέμου

Η Ένωση κατέθεσε σήμερα το ποσό των 500 ευρώ και προτείνει στα μέλη της και σε όλους τουςφίλους του ντοκιμαντέρ να συνδράμουν με ένα έστω μικρό ποσό για να υποστηρίξουμε τουςσυναδέλφους μας στην Ουκρανία

Με την ευχή και την ελπίδα να τελειώσει άμεσα αυτός ο εφιάλτης
#StandWithUcraine

Το ΔΣ της Ενωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ


Διαβάστε ακόμη: Η Μπιενάλε της Βενετίας εναντίον της Ρωσίας όχι όμως και των Ρώσων δημιουργών