Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2022: Θα ήταν ο Βoλοντίμιρ Ζελένσκι καλεσμένος στα Οσκαρ;

στα 10

Η Είμι Σούμερ, μία εκ των οικοδέσποινων της βραδιάς, δηλώνει ευθαρσώς πως δεν θα φοβηθεί να σχολιάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και ότι πρότεινε στην παραγωγή μια διαδικτυακή σύνδεση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Oscars 2022: Θα ήταν ο Βoλοντίμιρ Ζελένσκι καλεσμένος στα Οσκαρ;

«Το πρότεινα στ' αλήθεια. Προσπαθούσα να βρω ένα τρόπο να έχουμε τον Ζελένσκι μέσω δορυφόρου ή μαγνητοσκοπημένο στην τελετή γιατί η δημοτικότητα των Οσκαρ είναι κάτι που θα βοηθήσει.»

Η παρουσία του Ζελένσκι απορρίφθηκε, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, από τους παραγωγούς της τελετής, αλλά η κωμικός έχει απόλυτο δίκιο να θέλει να «πολιτικοποιήσει» τόσο έντονα τα Οσκαρ φέτος για τους σωστούς λόγους (κι όχι π.χ. επειδή κάποιες κατηγορίες υποψηφίων θα μείνουν έξω από την τηλεοπτική μετάδοση).

Διαβάστε ακόμη: Αυτό που Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν η φωνή του «Πάντινγκτον» στην Ουκρανία

«Νομίζω ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία να σχολιάσουμε κάποια πράγματα. Δεν φοβάμαι καθόλου να αγγίξω τον πόλεμο, αλλά δεν είμαι εγώ που είμαι παραγωγός της τελετής και αποφασίζω. Υπάρχει σίγουρα πίεση σε φάση "Ασε τους ανθρώπους να ξεχαστούν, είναι μόνο μια νύχτα", αλλά τόσα βλέμματα και αυτιά θα είναι στραμμένα σε εμάς εκείνο το βράδυ.»

Η Εϊμι Σούμερ θα παρουσιάσει τα Οσκαρ, την Κυριακή (προς ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα) 27 Μαρτίου μαζί με τις Γουάντα Σάικς και Ρετζίνα Κινγκ.

«Γράφουμε, κάνουμε συναντήσεις, προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι έχουμε μια λεσβία, μια μαύρη γυναίκα και μια λευκή, θα συμβούν πολλά πάνω σε αυτή τη σκηνή. Είμαστε ενθουσιασμενες.»

Η 94η τελετή των Βραβείων Οσκαρ θα γίνει την Κυριακή 27 Μαρτίου (προς ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα) στο Dolby Theatre στο Λος Αντζελες.

Δείτε εδώ την Εϊμι Σούμερ στο σόου του Τζίμι Φάλον να μιλάει για τα Οσκαρ: