Φεστιβάλ / Βραβεία

Διακρίσεις για τις ελληνικές ταινίες στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

στα 10

Η πολυπληθής ελληνική παρουσία στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο ολοκληρώθηκε με βραβεία τόσο στο κύριο σώμα του Φεστιβάλ όσο και στο τμήμα της Αγοράς.

Flix Team
Διακρίσεις για τις ελληνικές ταινίες στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

Το ελληνικό σινεμά βρίσκεται σταθερά στις υψηλές προτιμήσεις του Φεστιβάλ του Σαράγεβο, έχοντας μέσα στα χρόνια επισκεφθεί τη διοργάνωση και διακριθεί με μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές του. Ετσι και φέτος, η ελληνική παρουσία στο Φεστιβάλ ήταν πολυπληθής, τόσο στα κύρια διαγωνιστικά προγράμματα και στο πρόγραμμα In Focus, αλλά και στο τμήμα της Αγοράς.

σαραγεβο

Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μεγάλου μήκους ο Βαγγέλης Μουρίκης κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Digger»

σαράγεβο

Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μικρού μήκους, κέρδισε ειδική μνεία από την επιτροπή το «Στα Βήματά της» της Αναστασίας Κρατίδη.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Στα Βήματά της»

Gospel

Στο τμήμα της Αγοράς, στην κατηγορία των συμπαραγωγών κέρδισε το βραβείο EAVE+ o Βασίλης Χρυσανθόπουλος για το «Ευαγγέλιο του Κίμωνα» του Νεριτάν Ζιντζιρία.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ευαγγέλιο του Κίμωνα»

σελήνη, 66 ερωτήσεις

Στο τμήμα της Αγοράς, στην κατηγορία των ταινιών σε στάδιο works in progress κέρδισε το βραβείο Cinelink Iridium το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις»

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο θα διεξαχθεί φέτος από τις 14 μέχρι και τις 25 Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα στο επίσημο site της διοργάνωσης.

Sarajevo Film Festival Poster 2020