Industry

H Ελλάδα παρούσα και στην Αγορά του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σαράγεβο

στα 10

Ελληνικές ταινίες που ολοκληρώνονται και σχέδια νέων ταινιών παρουσιάζονται στη δραστήρια Αγορά στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο.

Flix Team
H Ελλάδα παρούσα και στην Αγορά του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σαράγεβο
Σκηνή από το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου

Η έντονη παρουσία του ελληνικού σινεμά στο πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, που φέτος θα διεξαχθεί από τις 15 μέχρι και τις 26, συνεχίζεται και με ελληνική παρουσία και στα δύο τμήματα της Αγοράς - CineLink Industry Days - Φεστιβάλ που, λόγω των συνθηκών, θα διεξαχθεί online.

σελήνη, 66 ερωτήσεις Σκηνή από το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου

Στο τμήμα των Works in Progress (ταινιών που παρουσιάζουν ένα μικρό δείγμα προκειμένου να προσελκύσουν διεθνή πρεμιέρα και διανομή) συναντάμε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ζακλίν Λέντζου «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», μια συμπαραγωγή Ελλάδας και Γαλλίας με τη Φένια Κοσοβίτσα (Blonde) και την Φιορέλα Μορέτι (Luxbox Films) παραγωγούς.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου

Gospel Σκηνή από το «Ευαγγέλιο του Κίμωνα» του Νεριτάν Ζιντζιρία

Στο τμήμα των συμπαραγωγών CineLink Co-Production Market (ταινιών που αναζητούν διεθνείς συμπαραγωγούς), συναντάμε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νεριτάν Ζιντζιρία «Το Ευαγγέλιο του Κίμωνα» σε παραγωγή του Βασίλη Χρυσανθόπουλου της plays2place, αλλά και το «Luna Parc» του Φλόρενκ Πάπας, μια συμπαραγωγή Αλβανίας, Ελλάδας με την Γλυκερία Πατραμάνη να συνεργάζεται στο σενάριο και την Ιωάννα Μπολομύτη να αναλαμβάνει την παραγωγή για τους Αργοναύτες από την ελληνική πλευρά.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Ευαγγέλιο του Κίμωνα» του Νεριτάν Ζιντζιρία

Sarajevo Film Festival Poster 2020

Στο επίσημο πρόγραμμα του 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο συμμετέχουν φέτος τα «Μικρά Ομορφα Αλογα» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, ο «Τέταρτος Χαρακτήρας» της Κατερίνας Πατρώνη, η «Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» του Δημήτρη Μπαβέλλα και τα μικρού μήκους «Στα Βήματά της» της Αναστασίας Κρατίδη και «Η Γυναίκα του Λωτ» του Παναγιώτη Στεργιανού.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο θα διεξαχθεί φέτος από τις 14 μέχρι και τις 25 Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα στο επίσημο site της διοργάνωσης.