Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο στον Βαγγέλη Μουρίκη για το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο

στα 10

Με το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού τιμήθηκε ο Βαγγέλης Μουρίκης στο 26ο Φεστιβάλ του Σαράγεβο.

Flix Team
Βραβείο στον Βαγγέλη Μουρίκη για το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη στο Φεστιβάλ του Σαράγεβο

To 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων του, ανάμεσα στα οποία τιμήθηκε και ο Βαγγέλης Μουρίκης για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη.

Διαβάστε αναλυτικά: Διακρίσεις για τις ελληνικές ταινίες στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο

Το «Digger» η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζώρτζη Γρηγοράκη με πρωταγωνιστές τον Βαγγέλη Μουρίκη, τον Αργύρη Πανταζάρα και τη Σοφία Κόκκαλη, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το Φεβρουάριο που μας πέρασε είναι «ένα σύγχρονο γουέστερν», όπως το περιγράφει ο ίδιος δημιουργός του.

Διαβάστε ακόμη: «Digger»: Ο Τζώρτζης Γρηγοράκης μιλά στο Flix για πατέρες, γιους και τη φύση (του σύγχρονου σινεμά)

σαραγεβο

Είναι η ιστορία ενός άντρα που ζει και δουλεύει μόνος σε ένα κτήμα στη μέση ενός ορεινού δάσους. Τα τελευταία χρόνια παλεύει με έναν εχθρό που διαταράσσει την πλούσια άγρια φύση στο βουνό, επεκτείνεται επιθετικά και απειλεί τον ίδιο και την περιουσία του. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική επιστροφή του γιου του μετά από 20 χρόνια. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση γύρω τους ως τον μόνο παρατηρητή, που τελικά δίνει την πιο απρόσμενη λύση.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Digger»

digger 607

digger 607

Μιλώντας στο Flix για την ταινία, ο Τζώρτζης Γρηγοράκης είχε εξηγήσει γιατί διάλεξε τον Βαγγέλη Μουρίκη για το ρόλο του πατέρα στην ταινία:

«Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις γιατί κάποιος επιλέγει τον Μουρίκη. Το εκτόπισμά του ως ηθοποιού είναι μοναδικό. Η ιστορία γράφτηκε για τον Βαγγέλη κι αν δεν την έκανε αυτός, δεν θα υπήρχε ταινία.»