Buzz

H επιστροφή του Ρόμαν Πολάνσκι στην Αμερική θα είναι κάτι σαν το γεγονός του αιώνα

στα 10

Φήμες θέλουν τον 83χρονο πλέον σκηνοθέτη να συμφωνεί να επιστρέψει στην Αμερική για να κλείσει τη διαβόητη υπόθεση βιασμού που τον κρατάει εξόριστο από το 1977. Υπό έναν όρο...

H επιστροφή του Ρόμαν Πολάνσκι στην Αμερική θα είναι κάτι σαν το γεγονός του αιώνα

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν διάφορα ρεπορτάζ - με κυρίαρχο αυτό του TMZ - ότι ο Ρόμαν Πολάνσκι, μέσω των δικηγόρων του, προσπαθεί να πείσει τα αμερικανικά δικαστήρια να ανοίξουν τη σφραγισμένη συμφωνία που είχε κάνει με το Δικαστή Λόρενς Ρίτενμπαντ πίσω στο 1977 πως αν παραδεχτεί πως είναι ένοχος θα κάνει μόνο 48 μέρες φυλακής και στη συνέχεια θα ήταν ελεύθερος...

Ο Δικαστής δεν τήρησε το λόγο του και ανασκευάζοντας την αρχική του απόφαση ζήτησε ο Πολάνσκι να μείνει στη φυλακή για 50 ολόκληρα χρόνια, ενώ ο ίδιος μπήκε στη φυλακή Chino State Prison για 42 μέρες.

Δείτε ακόμη: H φωτογραφία που καταδίκασε για πάντα τον Ρόμαν Πολάνσκι

Roman Polanski 607 O Ρόμαν Πολάνσκι το 1977, λίγο μετά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο

Εδώ και χρόνια, ο Ρομάν Πολάνσκι βρίσκεται συνεχώς υπό την απειλή της έκδοσής του στην Αμερική, συνεχίζει ωστόσο να εργάζεται κάνοντας ταινίες και κερδίζοντας σειρά από βραβεία. Η τελευταία «περιπέτεια» που είχε να κάνει με την πολύκροτη υπόθεση του βιασμού της ανήλικης Σαμάνθα Γκέιμερ ήταν η απόφαση της Γαλλικής Ακαδημίας να τον κάνει Πρόεδρο της Τελετής των φετινών βραβείων Σεζάρ. Διαμαρτυρίες ξέσπασαν αμέσως από γυναικείες οργανώσεις που εναντιώθηκαν στην απόφαση αυτή, με αποτέλεσμα ο Ρομάν Πολάνσκι να αποχωρήσει από τη θέση.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα ο Ρομάν Πολάνσκι υποστήριζει πως θέλει επιτέλους να επισκεφθεί τον τάφο της Σάρον Τέιτ - συζύγου του που δολοφονήθηκε από τη συμμορία του Τσαρλς Μάνσον (διαβάστε εδώ αναλυτικά) αλλά και να δει την κόρη του που ζει στο Λονδίνο, μέρος στο οποίο επίσης δεν μπορεί να πάει αφού ενδέχεται να εκδοθεί από τις δικαστικές αρχές.

Roman Polanski Sharon Tate 607 O Ρομάν Πολάνσκι με την Σάρον Τέιτ στις ευτυχισμένες μέρες της σχέσης τους

Roman Polanski O Ρόμαν Πολάνσκι έξω από το σπίτι τους με τη Σάρον Τέιτ, ώρες μετά τη δολοφονία της από τη συμμορία του Τσαρλς Μάνσον

Οσες φορές κι αν υπήρξε η πιθανότητα, η Πολωνία - πρώτη πατρίδα του Ρομάν Πολάνσκι - δεν τον εξέδωσε στην Αμερική, ενώ ο σκηνοθέτης προσπαθεί να βρει τον ιδανικό τρόπο για να γυρίσει απερίσπαστος τη νέα του ταινία.

Το νέο πρότζεκτ του Ρομάν Πολάνσκι - αφού εγκατέλειψε μια ταινία εμπνευσμένη από την «Υπόθεση Ντρέιφους» - φαίνεται πως βρέθηκε στη Γαλλία και είναι η κινηματογραφική διασκευή του best-seller «D'après une histoire vraie» (Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία) της Ντελφίν ντε Βιγκάν για την ιστορία ενός συγγραφέα που μετά την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου βρίσκεται μπλεγμένος με την εμμονή μιας από τις αναγνώστριές του.

Το σενάριο για την ταινία θα υπογράφει ο Ολιβιέ Ασαγιάς που δεν είναι και ο καλύτερος σεναριογράφος που βρίσκεται (αν συμπεράνει κανείς από τις ταινίες του), αλλά μαζί με τον Πολάνσκι θα φροντίσουν για ένα ερωτικό θρίλερ που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Πολωνού δημιουργού.

Roman Polanski 607

Διαβάστε ακόμη