Buzz

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: Θα ξαναγίνω «Iron Man» μόνο για τον Μελ Γκίμπσον

στα 10

Καθαρός πια και στο απόγειο της καριέρας του, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ είναι αποφασισμένος να βοηθήσει τον παλιό του φίλο… υπερηρωικά!

Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: Θα ξαναγίνω «Iron Man» μόνο για τον Μελ Γκίμπσον

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και ο Μελ Γκίμπσον είναι φίλοι πάνω από 25 χρόνια, απ’ όταν πρωταγωνιστούσαν μαζί, ως hot νέα ταλέντα, στο «Air America». Κι αν ο Ρόμπερτ Ντάουνι, μετά από μια μεγάλη κάμψη στην καριέρα του, κατάφερε, with a little help from his friends, ν’ αποτοξινωθεί και να ξαναπιάσει τη ζωή του από την αρχή, καταλήγοντας με αναγνώριση, οσκαρικές υποψηφιότητες και αναμφισβήτητη δύναμη στο box office, ο Γκίμπσον έχει πάρει την κατιούσα, με το συνδυασμό αλκοολισμού, ρατσιστικών σχολίων και των πιο απολαυστικών παράνομων αποκαλύψεων τηλεφωνικών συνομιλιών (και βρυχηθμών) στην ιστορία των διασήμων. Κι επειδή ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ μοιάζει να έχει όρεξη για ανταπόδοση, δήλωσε σε συνέντευξή του στο deadline ότι, ενώ έχει επίσημα αρνηθεί να συμμετάσχει σ’ ένα πιθανό «Iron Man 4», θα το έκανε μόνο αν ο σκηνοθέτης της ταινίας ήταν ο Μελ Γκίμπσον, απλώνοντάς του έτσι ένα χέρι βοήθειας.

gibson downey 607 Ο Μελ Γκίμπσον κι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ την εποχή του «Air America»

«Εχει αλλάξει τόσο πολύ,» λέει ο Ντάουνι για τον Γκίμπσον. «Κανείς δε θα έπρεπε να υπερασπίζεται κάποιον που ζητά συγγνώμη χωρίς να βελτιωθεί, αλλά εκείνος είναι, πραγματικά, διαφορετικός άνθρωπος. Νομίζω ότι, απλώς, οι χειρότερες πλευρές της ψυχής ενός ανθρώπου θεωρήθηκαν ότι είναι ολόκληρη η ταυτότητά του. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, μιλάμε για μια ανταγωνιστική βιομηχανία κι επειδή είναι τόσο ταλαντούχος ως αφηγητής κι ως σκηνοθέτης, δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται αυτή τη λαϊκή συγχώρεση. Εχει αλλάξει, αλλά ταυτόχρονα είναι ο Μελ. Εμείς οι δυο μοιάζουμε σε τόσα πολλά. Ο Μελ είναι ο πρώτος που θα αναγνωρίσει τα ελαττώματά του κι είναι ένας σπουδαίος, σπουδαίος συνεργάτης. Επίσης, λέω πάντα ότι αν θέλεις να κρίνεις έναν άντρα ή μια γυναίκα, κοίταξε τα παιδιά τους. Κι έχει τα πιο υγιή, πιο χαρούμενα, πιο παραγωγικά παιδιά που έχω γνωρίσει ποτέ κι έχω την τύχη να είμαι φίλος με αρκετά από αυτά. Εκανε πολλά πράγματα σωστά και μου έμαθε πώς να είμαι καλός γονιός, κάτι που δεν καταλάβαινα τότε αλλά έχει αποδειχτεί απόλυτα αληθινό.»

Με το franchise του «Iron Man» να έχει προκαλέσει εισροή εκατομμυρίων δολαρίων στην Αμερική, δεν υπάρχει εξυπνότερος τρόπος για τον φίλο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ να αναγκάσει το Χόλιγουντ να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στον Μελ Γκίμπσον να συνέλθει. Μόνο που, σ’ αυτήν την περίπτωση, τον πρώτο λόγο έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Διαβάστε ακόμη: