Buzz

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο βραβεύεται για τη στήριξή του στην LGBT κοινότητα και συγκινεί

στα 10

Παραλαμβάνοντας το τιμητικό βραβείο των GLAAD Media Awards, o Ρόμπερτ Ντε Νίρο αναφέρθηκε στη ρητορική μίσους του Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε για τη σημασία της διαφορετικότητας και δήλωσε και πάλι παρών στους αγώνες της LGBT κοινότητας για σεβασμό και ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο βραβεύεται για τη στήριξή του στην LGBT κοινότητα και συγκινεί

Η σχέση του Ρόμπερτ Ντε Ντίρο με την ΛΟΑΤ (Λεσβιακή, Ομοφυλοφιλική, Αμφισεξουαλική, Τρανσέξουαλ) κοινότητα είναι πολύ στενή, λόγω του πατέρα του, Ρόμπερτ Ντε Νίρο του πρεσβύτερου, διάσημου ζωγράφου που πέθανε το 1994 χωρίς ποτέ να αποκαλύψει πως ήταν γκέι. Το «outing» του ανέλαβε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ο νεότερος, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του πατέρα του, επιμελήθηκε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του με τίτλο «Remembering the Artist Robert De Niro Sr.» που προβλήθηκε στο ΗΒΟ το 2014 και δήλωσε στο πλευρό των αγώνων της κοινότητας για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.

Γι' αυτό και το τιμητικό βραβείο GLAAD Media Award - το σημαντικότερο από τα βραβεία που απονέμει ετησίως η μη κυβερνητική οργάνωση GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) - που δόθηκε στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν αποτελεί την παραμικρή έκπληξη, αντίθετα αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας χρόνων και την αναγνώριση της τεράστιας συνεισφοράς για τους αγώνες τις κοινότητας της φωνής ενός στρέιτ ηθοποιού του μεγέθους του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Δείτε ακόμη: This is so meta: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο χειροκροτά τον Τομ Χίντλστον που υποδύεται τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Robert De Niro Dad Οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, νεότερος και πρεσβύτερος

Κατά την απονομή του βραβείου ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αντέστρεψε τους όρους των διακρίσεων, αναφερόμενος στη διάσημη φράση του Μάρκο Ρούμπιο που επιτέθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως ο τελευταίος έχει μικρά χέρια και «όλοι ξέρουμε τι σημαίνει όταν κάποιος έχει μικρά χέρια».

«Νομίζετε πως σας κακομεταχειρίζονται;», απευθύνθηκε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην LGBT κοινότητα. Δεν νομίζω ότι ξέρετε τι σημαίνει να είστε θύμα διακρίσεων. Ανοιξα την τηλεόραση αυτές τις μέρες και στις ειδήσεις είδα αυτόν τον παράξενο τύπο με τα μικρά χέρια και παραληρούσε. Απ' ότι φαίνεται θύμα των διακρίσεων είναι οι στρέιτ, μεσήλικες λευκοί άνδρες».

Δείτε ακόμη: «Σιγά μην κάτσω, αγάπη μου!» Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο εγκαταλείπει συνέντευξη έξαλλος

Robert De Niro Glaad
Με το βραβείο του και την Τζένιφερ Λόρενς στη σκηνή των GLAAD Media Awards

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αστειεύτηκε για με τους ηθοποιούς που ζητούν ποικιλομορφία και μεγαλύτερη αντιπροσώπευση των μειονοτήτων στη βιομηχανία, λέγοντας πως έχει χάσει πολλούς ρόλους από τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, τον Τζον Μπογιέγκα και την (εκτός των άλλων, συμπρωταγωνίστριά του στο «Silver Linings Playbook» και το «Joy») Τζένιφερ Λόρενς και έκλεισε τη συγκινητική ομιλία του με ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της διαφορετικότητας.

«Σαν ηθοποιός, δεν κρίνω τους χαρακτήρες που παίζω. Σαν άνθρωπος, δεν κρίνω τους χαρακτήρες με τους οποίους παίζω. «Ημουν τυχερός να μεγαλώσω σε ένα περιβάλλον όπου η ελευθερία της έκφρασης στην τέχνη και στη ζωή ήταν το συνηθισμένο. Τώρα, πρέπει να κοιτάζουμε έξω από τη φούσκα στην οποία ζούμε, στην οποία εξαιτίας θρησκευτικών πεποιθήσεων ή άγνοιας ή κακίας, η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι κάτι τόσο απλό. Ηταν μια σπουδαία χρονιά. Μια ιστορική απόφαση για τους γάμους ομοφύλων, αλλά και νέα μέτρα καταπίεσης που μας θυμίζουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται... Είμαι περήφανος που ανήκω σε μια κοινότητα τόσο ενργή προς αυτόν τον σκοπό. Είμαι περήφανος που στέκομαι εδώ μαζί σας. Είμαι GLAAD.»

Δείτε εδώ τον ευχαριστήριο λόγο του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στα GLAAD Media Awards:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: