Buzz

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δίνει συνέντευξη στο περιοδικό «Out» για τον γκέι πατέρα του

στα 10

Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ «Remembering the Artist Robert De Niro Sr.» στο ΗΒΟ τον Ιούνιο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έδωσε μία συγκινητική συνέντευξη στο Out Magazine.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δίνει συνέντευξη στο περιοδικό «Out» για τον γκέι πατέρα του

Τον περασμένο Ιανουάριο το «Remembering the Artist Robert De Niro Sr.», το ντοκιμαντέρ όπου ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αφηγείται τη ζωή του ζωγράφου πατέρα του, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Sundance. Ο Ντε Νίρο, εκτός του ότι στηρίζει την ταινία ως παραγωγός, εμφανίζεται για να μας περιηγήσει στο έργο του πατέρα του, ο οποίος ήταν διάσημος ζωγράφος στην Νέα Υόρκη την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ντε Νίρο εκτός από τη συζήτηση γύρω από τους πίνακες του, διαβάζει αποσπάσματα από τα ημερολόγια που κρατούσε ο πατέρας του, όπου εξηγούνται όλα: πώς δεν εγκατέλειψε απλά την οικογένειά του - όπως γνώριζε από την μαμά ο θυμωμένος Ντε Νίρο. Εφυγε για να ζήσει μόνος του, όταν συνειδητοποίησε ότι ήταν γκέι.

1

«Εκανα το ντοκιμαντέρ για αυτόν» είχε εξηγήσει ο Ντε Νίρο στην προβολή της ταινίας στο Sundance. «Ηθελα τα παιδιά μου, τα νεότερα μάλιστα γεννήθηκαν μετά το θάνατό του, να γνωρίσουν τον παππού τους. Εχω κρατήσει ανέπαφο και το στούντιό του για να μπορέσουν να το δουν...»

Σήμερα, ο Ντε Νίρο αποφασίζει να πει ακόμα περισσότερα. Με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ στις 9 Ιουνίου στο ΗΒΟ, ο διαβόητα κλειστός πρωταγωνιστής έδωσε μία συνέντευξη στο περιοδικό «Out» (τεύχος Ιουνίου/Ιουλίου).

Περιγράφοντας τον πατέρα του, ο οποίος πέθανε από καρκίνο πριν 20 χρόνια, δηλώνει: «Ναι, ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Και, ναι, θα πρέπει να πάλεψε πολύ μέσα του με το γεγονός ότι ήταν γκέι, καθώς προερχόταν από μία άλλη γενιά, αλλά κι από μία πολύ μικρή πόλη...»

2

Ο Ντε Νίρο παραδέχεται ότι ακόμα και σήμερα, στα 70 του χρόνια, το θέμα του πατέρα του τον συγκινεί.

«Δεν είχα καταλάβει πολλά πράγματα. Θα ήθελα τόσο πολύ να είχα μία ευκαιρία να το συζητήσουμε περισσότερο. Τότε η μητέρα μου δεν ήθελε να αγγίξουμε ορισμένα θέματα, αλλά κι εγώ ήμουν σε μία ηλικία που δεν έδινα σημασία...»

«Δεν είχαμε την τυπική σχέση πατέρα-γιου, όπως καταλαβαίνετε. Δεν με έμαθε ποτέ μπέιζμπολ στην αυλή μας. Ετσι κι αλλιώς δεν μέναμε μαζί, από τότε που χώρισαν με την μητέρα μου. Αλλά είχαμε τη δική μας επικοινωνία. Οπως λέω και στο ντοκιμαντέρ, τον θαύμαζα σε πολλά πράγματα. Κι εκείνος, μπορεί να ήταν απών, αλλά ήταν πολύ τρυφερός. Με λάτρευε, όπως κι εγώ λατρεύω τα παιδιά μου... »

3

Κι όταν ο δημοσιογράφος του Out τον ρωτά αν ένιωσε ότι πρέπει να παραδεχτεί δημόσια εκ μέρους του πατέρα του ότι ήταν γκέι, καθώς δεν το έκανε ποτέ ο ίδιος τότε, ο Ντε Νίρο απαντά: «Ενιωσα ότι πρέπει να το κάνω. Ενιωσα την υποχρέωση. Την ευθύνη να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για αυτόν. Το σκεφτόμουν καιρό, αλλά δεν το είχα κάνει ποτέ...»

«Κι έπρεπε να το κάνω για τα παιδιά μου. Να σταματήσουν για ένα λεπτό, να συνειδητοποιήσουν κάποια πράγματα όσο έχουν ακόμα καιρό. Είκοσι χρόνια μετά ποιος ξέρει - μπορεί να είναι αργά...»

Πολλές νέες πτυχές στη ζωή του πατέρα του ο Ντε Νίρο τις έχει ανακαλύψει διαβάζοντας τα ημερολόγιά του. «Και να φανταστείτε ότι δεν τα έχω τελειώσει όλα. Εχω πολύ υλικό ακόμα...»

Το «Remembering the Artist Robert De Niro Sr.» θα προβληθεί στο ΗΒΟ στις 9 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο παρουσιάζει στο Sundance το ντοκιμαντέρ για τον γκέι καλλιτέχνη πατέρα του