Buzz

O Ρίντλεϊ Σκοτ ήξερε πριν απ' όλους πως στον Αρη υπάρχει νερό!

στα 10

H ανακοίνωση της NASA που θέλει τον Αρη να διαθέτει τρεχούμενο νερό δεν ήταν έκπληξη για τον Ρίντλεϊ Σκοτ που με τη «Διάσωση» είχε μπει βαθιά στα μυστικά του κόκκινου πλανήτη.

O Ρίντλεϊ Σκοτ ήξερε πριν απ' όλους πως στον Αρη υπάρχει νερό!

«Το ήξερα μήνες πριν», ομολογεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ, αντιδρώντας στα νέα για την ανακάλυψη τρεχούμενου νερού στον Αρη που σε ένα μάρκετινγκ που δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ούτε το πιο παντοδύναμο στούντιο του Χόλιγουντ συμπίπτουν με την έξοδο της «Διάσωσης» στους κινηματογράφους του πλανήτη για την ιστορία ενός αστροναύτη που μένει μόνος στον Αρη και προσπαθεί να επιβιώσει και ανάμεσα σε πολλά καταφέρνει να... καλλιεργήσει πατάτες.

Σύμφωνα με τον Σκοτ, το θέμα του νερού στον Αρη ήρθε πολλές φορές στη συζήτηση με ειδικούς της NASA όπου συνεργάστηκαν στην ταινία προκειμένου να αποδοθεί με αυθεντικότητα η ιστορία του κεντρικού ήρωα της ταινίας. «Οταν μίλησα πρώτη φορά στη NASA, συζητήσαμε πολλά θέματα και τους επισήμανα πως γνώριζα για τα μεγάλα παγόβουνα που έχουν ανακαλυφθεί στον πλανήτη. Η απάντησή τους ήταν ότι, ναι, πως πιστεύουν πως οι λευκές επιφάνειες που φαίνονται στον Αρη και είναι καλυμμένες με σκόνη, είναι πάγος. Και εγώ τους απάντησα έκπληκτος πως άρα υπήρχε εκεί κάποιος ωκεανός.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Ο,τι έσπειρες, θα θερίσεις: ο Ματ Ντέιμον σε ένα νέο κλιπ της «Διάσωσης»

the martian 607

O Ρίντλεϊ Σκοτ ξεκαθάρισε μιλώντας στους New York Times πως έμαθε για το νερό στον Αρη, όταν πλέον η ταινία ήταν έτοιμη να γυριστεί και έτσι δεν άλλαξε η υπόθεσή της. «Ο αστροναύτης της ταινίας θα μπορούσε να βρει την άκρη ενός παγόβουνου. Θα ήταν συναρπαστικό. Αλλά μετά θα χάναμε αυτήν την υπέροχη σκηνή όπου προσπαθεί να φτιάξει νερό και ένα θερμοκήπιο προκειμένουν να καλλιεργήσει τις πατάτες του».


«H Διάσωση» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου από την Odeon.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: