Buzz

Θέλεις να γίνεις Batman; Μπορείς!

στα 10

...ή τουλάχιστον να ντυθείς ως ένα αξιοπρεπές του αντίγραφο; Γιατί ζούμε στην εποχή που το 3D-Printing κάνει θαύματα.

Θέλεις να γίνεις Batman; Μπορείς!

Με την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης, βρίσκεσαι ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό σου: να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να ψιθυρίσεις «Είμαι ο Batman». Και το είδωλό σου να συμφωνήσει. Ο Τζούλιαν Τσίκλι του «Order 66 Creatures and Effects» στούντιο κατάφερε να κατασκευάσει μία εντυπωσιακή εκτυπώσιμη 3D στολή, μελετώντας το video game του 2013 «Batman: Arkham Origins».

Δείτε επίσης: «Batman vs Superman:» Δείτε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Η ομάδα του Τσίκλι προσάρμοσε στη στολή όλα τα gadgets που χρειάζεται ένας (έστω μαθητευόμενος) σκοτεινός ιππότης, και πρόσθεσε μία επένδυση που σε βοηθάει να μπεις και να βγεις από ένα τόσο περίπλοκο κουστούμι με δυο κινήσεις. Επίσης, μένοντας πιστός στο video game κι όχι στην κινηματογραφική στολή του Batman, «πάλιωσε» την εικόνα της στολής, ώστε να δείχνει έναν εκδικητή που τις νυχτες μάχεται μέχρι τελικής πτώσεως στους δρόμους. Οχι έναν ατσαλάκωτο σούπερ ήρωα.

ΒΑΤΜΑΝ suit 607 1

Οι σχεδιαστές του video game έδωσαν συγχαρητήρια στον Τσίκλι για το τελικό αποτέλεσμα. «Η στολή μοιάζει τρομαχτικά με αυτό που είχα στο μυαλό μου όταν τη σχεδίαζα» δήλωσε ο Βιλ-Βαλτερι Κινούνεν, ο designer του «Batman: Arkham Origins».

Διαβάστε επίσης: Ο Μπεν Αφλεκ σε 3 ταινίες ως Batman και την τελευταία τη σκηνοθετεί κιόλας;

Βέβαια, δυστυχώς, η στολή που θα εκτυπώσει κανείς από τον 3D printer του δεν είναι προστατευτική πανοπλία. Δεν μπορεί να πάει σε καμία μάχη με αυτή. Αποτελείται από αφρολέξ και λάστιχο. «Δεν μπορεί να σταματήσει ούτε ένα τρύπημα από πηρούνι» ομολογεί ο Τσίκλι. «Ομως είναι ελαφριά, εύκαμπτη και σίγουρα cool».

ΒΑΤΜΑΝ suit 607 2

«Αν τη θέλετε ετοιμοπόλεμη, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα υλικά με τιτάνιο. Εγώ δεν έχω κανένα μελλοντικό πλάνο να σχεδιάσω κάτι τέτοιο. Οπως και καμία πρόθεση να πολεμήσω το έγκλημα» συνεχίζει γελώντας ο Τσίκλι.

Και φτάνουμε στην επώδυνη αποκάλυψη: η στολή μπορεί να γίνει δική σας (εξαρτάται κι από πόσα gadgets θέλετε) αν έχετε 8.000 ευρώ που σας περισσεύουν. Ουδέν σχόλιον.

Διαβάστε ακόμα: