Buzz

O Κουέντιν Ταραντίνο αποκάλυψε περισσότερα για την πλοκή του «The Movie Critic»

στα 10

Μιλώντας στο Deadline ο σκηνοθέτης μίλησε για τον πρωταγωνιστή της ταινίας του ο οποίος φαίνεται πως θα είναι τελικά ένας δευτεροκλασάτος κριτικός κινηματογράφου.

O Κουέντιν Ταραντίνο αποκάλυψε περισσότερα για την πλοκή του «The Movie Critic»

Εδώ και καιρό γνωρίζουμε πως η τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο θα έχει τίτλο «The Movie Critic» και, όπως φανερώνει εξάλλου και ο τίτλος του, θα μιλά για έναν κριτικό κινηματογράφου την δεκαετία του ’70 στο Λος Αντζελες. Οταν ανακοινώθηκε αυτό κάποιοι πίστεψαν πως αυτή η κριτικός κινηματογράφου θα ήταν η Πωλίν Κάελ γνωστή για τις μάχες της με μοντέρ και σκηνοθέτες χωρίς να υποχωρεί ποτέ από καυγά, έγραφε στο New Yorker από το 1968 ως το 1991, και θωρείται μια από τις πιο σπουδαίες αρθρογράφους στο χώρο της όλων των εποχών. Ομως αμέσως ο Ταραντίνο διέψευσε αυτές τις φήμες.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στις Κάννες για να παρουσιάσει μια μυστική προβολή κατά την διάρκεια του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών, η οποία αποδείχτηκε πως ήταν το «Rolling Thunder» του Τζον Φλιν, το οποίο έκανε πρεμιέρα την ίδια χρονιά, το 1977, που θα εξελίσσεται και η ταινία του.

Μιλώντας στο Deadline ο Ταραντίνο αποκάλυψε τελικά πως η ταινία του αυτή θα μιλάει για έναν κριτικό κινηματογράφου που δούλευε σε ένα πορνοπεριοδικό, το οποίο διάβαζε ο Ταραντίνο στην εφηβεία του δουλεύοντας ως ανεφοδιαστής μηχανημάτων αυτόματης πώλησης, και θα διαδραματίζεται το 1977 στη Νότια Καλιφόρνια με μια ανάπτυξη του κεντρικού χαρακτήρα παρόμοια με εκείνη του Ρόμπερτ Ντε Νίρο ως Τράβις Μπικλ στον «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Διαβάστε ακόμα: Πέθανε ο Ρικ Ντάλτον, ο χαρακτήρας του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Κάποτε στο… Χόλιγουντ»

quentin tarantino

«Το πορνοπεριοδικό αυτό είχε μια αρκετά ενδιαφέρουσα σελίδα με κριτικές ταινιών. Εγραψε για mainstream ταινίες και ήταν δευτεροκλασάτος κριτικός, αλλά νομίζω ότι ήταν πολύ καλός. Ηταν διαολεμένα κυνικός. Οι κριτικές του ήταν μια διασταύρωση μεταξύ του πρώιμου Χάουαρντ Στερν και του τι θα μπορούσε να ήταν ο Τράβις Μπικλ αν ήταν κριτικός κινηματογράφου», ανέφερε ο Ταραντίνο.

Συνέχισε λέγοντας πως «ο κριτικός αυτός ήταν πολύ, πολύ αστείος. Ηταν πολύ αγενής, ξέρεις. Εβριζε και χρησιμοποίησε φυλετικές προσβολές. Εγραφε λες και ήταν 55 χρονών αλλά στην πραγματικότητα ήταν 30-35 χρονών. Πέθανε λίγο πριν πατήσει τα 40 του χρόνια. Δεν ήταν ξεκάθαρο από τι, αλλά τώρα έχω κάνει περισσότερη έρευνα και νομίζω ότι ήταν επιπλοκές λόγω αλκοολισμού».

Ο Ταραντίνο δεν θα χρησιμοποιήσει το πραγματικό τίτλο του πορνοπεριοδικού, αντ’ αυτού θα λέγεται «The Popstar Pages» και ήδη ψάχνει έναν ηθοποιό στα 30 του για τον πρωταγωνιστή, λέγοντας πως θα είναι ένα καινούργιο πρόσωπο κι όχι κάποιος με τον οποίο έχει συνεργαστεί παλιότερα.

Η ταινία θα ξεκινήσει την προ-προπαραγωγή της τον Ιούνιο στο Λος Αντζελες με τα γυρίσματα να αναμένονται να αρχίσουν το φθινόπωρο.