Buzz

Πέθανε ο Ρικ Ντάλτον, ο χαρακτήρας του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Κάποτε στο… Χόλιγουντ»

στα 10

Ο χαρακτήρας πέθανε σε ηλικία 90 ετών στο σπίτι του στη Χαβάη και την ανακοίνωση αυτή έκανε ο ίδιος ο Κουέντιν Ταραντίνο.

Πέθανε ο Ρικ Ντάλτον, ο χαρακτήρας του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Κάποτε στο… Χόλιγουντ»

Είναι πραγματικά μια δυσάρεστη μέρα για τους φανς του Κουέντιν Ταραντίνο.

Ο Ρικ Ντάλτον, ο φανταστικός σταρ των «Bounty Law» και «The Fourteen Fists of McCluskey», πέθανε σε ηλικία 90 ετών στο σπίτι του στην Χαβάη. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τον Κουέντιν Ταραντίνο στον λογαριασμό του στο twitter για το podcast του Video Archives, το οποίο συνδιοργανώνει μαζί με τον σκηνοθέτη-παραγωγό Ρότζερ Αβαρι.

Ο Ντάλτον γεννήθηκε το 1933 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά ερμηνευμένος από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο στην ταινία του Ταραντίνο «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» του 2019, το οποίο απεικόνιζε μια ταραχώδη περίοδο στη ζωή του ηθοποιού στα τέλη της δεκαετίας του '60, συμπεριλαμβανομένης κι εκείνης ως γκεστ του στη σειρά γουέστερν «Lancer», αλλά και της μοιραίας συνάντησής του με την ομάδα του Τσαρλ Μάνσον, όταν εισέβαλαν εκείνη τη μοιραία νύχτα στο σπίτι της Σάρον Τέιτ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει προγραμματίσει μια «μυστική προβολή» φέτος στις Κάννες

Ο Ταραντίνο από τότε συνέχισε να γράφει περισσότερα για την καριέρα του Ντάλτον στο μυθιστόρημα της ταινίας «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» που κυκλοφόρησε το 2021. Ενα ακόμα βιβλίο με τίτλο «The Films of Rick Dalton» βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Ο Ταραντίνο και ο Αβαρι θα κυκλοφορήσουν επίσης ένα ειδικό επεισόδιο του podcast τους την επόμενη εβδομάδα, μνημονεύοντας τον Ντάλτον.

Ο Ντάλτον αφήνει πίσω του την σύζυγό του Φραντσέσκα. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η τύχη του Κλιφ Μπουθ του Μπραντ Πιτ.

Ας είναι ελαφρύ το (φανταστικό) χώμα που θα τον σκεπάσει.