Buzz

Ποιος θα τολμήσει να υποδυθεί τον Τζον Μπελούσι;

στα 10

Μπορεί το Χόλιγουντ να τον ξέχασε, ο Τοντ Φίλιπς, όμως, τον θυμάται και δηλώνει έτοιμος να αποκαταστήσει τη μνήμη του Τζον Μπελούσι σε μια κινηματογραφική βιογραφία που αναζητά... πρωταγωνιστή.

Ποιος θα τολμήσει να υποδυθεί τον Τζον Μπελούσι;

UPDATE 29 Οκτωβρίου 2013: Τον ρόλο τελικά του Τζον Μπελούσι στην κινηματογραφική βιογραφία του Στιβ Κόνραντ κέρδισε ο Εμιλ Χιρς, ο οποίος διαθέτει φυσικά την ομοιότητα με τον ήρωά του αλλά και το ταλέντο για να αναδείξει την πολυσχιδή προσωπικότητά του. Αναμένοντας, διαβάστε παρακάτω περισσότερα για την ταινία και τους πιθανούς μνηστήρες του ρόλου.

«O σκοπός μας είναι να μην κάνουμε μια παραδοσιακή βιογραφία από αυτήν που περιμένει ο κόσμος, σαν το "Walk the Line" ή το "Ray". Καλές ταινίες, αλλά δεν θέλουμε μια τυπική βιογραφία. Θέλουμε να κάνουμε μια ταινία που αν έβλεπε ο Τζον Μπελούσι θα ήταν ευτυχισμένος και θα μπορέσει να συλλάβει το πνεύμα του.»

Κάπως έτσι είχε περιγράψει, πίσω στο 2010, ο Τοντ Φίλιπς (των «Hangover»), την πρόθεση του να φέρει εις πέρας μια όχι και τόσο τυπική βιογραφία του αδικοχαμένου Τζον Μπελούσι, τότε με πιθανότερο πρωταγωνιστή τον Ζακ Γαλιφιανάκη. Το πρότζεκτ δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό του Φίλιπς, αλλά τα χρόνια πέρασαν και τώρα μαθαίνουμε πως ο σεναριογράφος του «The Secret Life of Walter Mitty», Στιβ Κόνραντ θα είναι αυτός που θα σκηνοθετήσει την ταινία, πατώντας πάνω στο σενάριο που έγραψε μαζί με τον Τοντ Φίλιπς.

2 O Τζον Μπελούσι με τον Νταν Ακρόιντ στα γυρίσματα του «Blues Brothers» το 1980

Ο Κόνραντ μάλιστα βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση του ηθοποιού που θα αναμετρηθεί με τον θρύλο του Τζον Μπελούσι, έχοντας ήδη συναντήσει τον Εμίλ Χιρς (o οποίος μοιάζει αρκετά εμφανισιακά με τον Μπελούσι) και τον Ανταμ Ντεβίν (από το τηλεοπτικό «Workaholics»), ενώ όλο και περισσότερο ακούγεται επικρατέστερος για το ρόλο ο Χοακίν Φίνιξ, ο οποίος είμαστε σίγουροι πως θα καταφέρει να είναι αστείος και τραγικός, σχεδόν όσο και ο ευφυής, αιρετικός και μοναδικός Μπελούσι.

Το 1989 ο Μάικλ Τσίκλις («The Shield») είχε αποπειραθεί να υποδυθεί τον Μπελούσι στο «Wired» του Λάρι Πιρς, μια πρωτοφανή καλλιτεχνική και εμπορική αποτυχία, η οποία οφειλόταν κατά βάση στην προβληματική παραγωγή της ταινίας και στην αντίδραση της χήρας του Μπελούσι που, ενώ η ίδια είχε ζητήσει από τον Μπομπ Γούντγουρντ να γράψει ένα βιβλίο για να ξεκαθαρίσει τις φήμες μετά το θάνατο του συζύγου της, στη συνέχεια υπήρξε πολέμιος του best - seller «Wired: The Short Life and Fast Times of John Belushi» στο οποίο βασίστηκε και η ταινία.

Αυτή τη φορά, η βιογραφία του Μπελούσι βρίσκει τη Τζούντι Μπελούσι Πισάνο υποστηρίκτρια του πρότζεκτ, μαζί με τον Νταν Ακρόιντ, φίλο του Μπελούσι στο ρόλο του executive producer. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν την Ανοιξη του 2013.


Διαβάστε ακόμη: