Buzz

Ο Ααρον Σόρκιν κάνει dislike το Facebook (αλλά αγαπάει το Chateau Marmont)

στα 10

Ο βραβευμένος με Οσκαρ σεναριογράφος του «The Social Network», της ταινίας για τον ιδρυτή του Facebook, έκλεισε απηυδισμένος το λογαριασμό του στο εν λόγω «μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

Ο Ααρον Σόρκιν κάνει dislike το Facebook (αλλά αγαπάει το Chateau Marmont)

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο Ααρον Σόρκιν δήλωσε ότι η άποψή του για τα social media ενδέχεται να τον κάνει να μοιάζει «με γκρινιάρη γέροντα που κάθεται στο μπαλκόνι του και φωνάζει στα παιδιά» - δηλαδή δεν του αρέσουν, αλλά το λέει με στιλ, γιατί είναι εξαιρετικός σεναριογράφος.

Λίγο νωρίτερα, ο σκηνοθέτης του «The Social Network», Ντέιβιντ Φίντσερ και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Τζέσι Αϊζενμπεργκ, είχαν επίσης εκφράσει την αγανάκτισή τους με το Facebook. Ο Σόρκιν, πιο διαλακτικός, αναγνωρίζει τη χρησιμότητα των κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στο ζήτημα της ενημέρωσης: «Ξέρω ότι το Twitter έχει ενδιαφέρον, το βράδυ που συνελήφθη ο Μπιν Λάντεν, ο Πρόεδρος Ομπάμα εμφανίστηκε στην τηλεόραση στις 11.30 το βράδυ, αλλά όλοι γνωρίζαμε τι συνέβαινε, από τα social media.» Εδώ βέβαια κολλάει κι ότι στην Αμερική το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δε βλέπει δελτία ειδήσεων και δε διαβάζει εφημερίδες, ούτε καν online.

Κι αφού δε θα το μάθετε από το Facebook του Ααρον Σόρκιν, διαβάστε το στο Flix: μαζί με τον ηθοποιό Τζον Κραζίνσκι, ο Ααρον Σόρκιν θα ετοιμάσει μια μίνι-σειρά (για το HBO, φυσικά), με θέμα το Σατό Μαρμόν, το θρυλικό ξενοδοχείο στο Μπέβερλι Χιλς. Το σενάριο του Σόρκιν θα βασιστεί στις ιστορίες των ανθρώπων που εδώ και 80 χρόνια έχτισαν τη φήμη του ξενοδοχείου, από τον Ερολ Φλιν, τον Τζον Γουέιν, τη Μέριλιν Μονρόε και την Τζούντι Γκάρλαντ, μέχρι τον Χιθ Λέτζερ και τη Λίντσεϊ Λόαν. Το Σατό Μαρμόν είναι το μέρος όπου το 1982 ο Τζον Μπελούσι πέθανε από υπερβολική δόση και ο Τζέιμς Ντιν έκανε το δοκιμαστικό του για τον «Επαναστάτη Χωρίς Αιτία.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερος σεναριογράφος από τον Ααρον Σόρκιν,» λέει ο Κραζίνσκι. «Το γεγονός ότι δέχτηκε να κάνει αυτή τη σειρά μαζί μου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα κομπλιμέντα στην καριέρα μου.» Και συνεχίζει, «Το όνειρό μου είναι να συγκεντρώσουμε μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών, κάποιους πολύ διάσημους και κάποιους λιγότερο, για να λειτουργήσει η σειρά ως φόρος τιμής στο Χόλιγουντ.»