Buzz

Η New Europe Film Sales αναλαμβάνει τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη

στα 10

Η εταιρία διεθνών πωλήσεων New Europe Film Sales προσθέτει στον εκλεκτικό κατάλογό της τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη, που βρίσκεται στο στάδιο του post-production.

Η New Europe Film Sales αναλαμβάνει τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη

H πολωνική εταιρία με έδρα τη Βαρσοβία, New Europe Film Sales, ανέλαβε τις διεθνείς πωλήσεις της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του Μπάμπη Μακρίδη, «Οίκτος», σε σενάριο του ίδιου και του Ευθύμη Φιλίππου.

Ο «Οίκτος» αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, ενός άντρα που έχει ανάγκη τον οίκτο, που είναι εθισμένος στη λύπη και που υποβάλλει τον εαυτό του στον πόνο, όταν δεν είναι λυπημένος. Είναι η ιστορία ενός άντρα σε έναν κόσμο που προφανώς δεν είναι αρκετά σκληρός γι' αυτόν.

Ο ήρωας της ταινίας είναι ένας δικηγόρος 45 ετών που ζει με τον έφηβο γιο του, σε ένα όμορφο σπίτι. Είναι υγιής, ευπαρουσίαστος, με καλούς τρόπους και πάντα φροντισμένος. Τα μαλλιά του είναι καλοκουρεμένα και χτενισμένα, φορά aftershave και τα ρούχα του είναι καλοσιδερωμένα. Η γυναίκα του βρίσκεται σε κώμα σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, έπειτα από ένα ατύχημα. Ο δικηγόρος προσπαθεί να κρατήσει τη ζωή του σε τάξη και να διαχειριστεί τη λύπη του. Μέχρι τη στιγμή που εκείνη θα ξυπνήσει απρόσμενα, θα επιστρέψει σπίτι και η λύπη θα δώσει τη θέση της στη χαρά. Κι εκείνος θα έρθει αντιμέτωπος με τη συντριπτική απουσία της λύπης με την οποία είχε συνηθίσει να ζει. Και θα αρχίσει να κάνει μια σειρά από αλλαγές για να βρει την ισορροπία του και να φέρει πίσω στη ζωή του τη θλίψη που τόσο απολάμβανε.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη

Οίκτος 607

Ανάμεσα στις πρόσφατες ταινίες που συναντάμε στον κατάλογο της New Εurope Film Sales είναι το «Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης» του Τόμας Βασιλέφσκι, το «Porto» του Γκέιμπ Κλίνγκερ και το «Rams» του Γκριμούρ Χακόναρσον.

Διαβάστε ακόμη: