Industry

Μάρτιος 2017: Τέσσερις νέες ελληνικές συμπαραγωγές ενισχύονται από το Eurimages

στα 10

Ολοκληρώθηκε η 146η συνάντηση του Eurimages στο οποίο αποφασίστηκαν οι νέες χρηματοδοτικές ενισχύσεις ταινιών από την Ευρώπη.

Μάρτιος 2017: Τέσσερις νέες ελληνικές συμπαραγωγές ενισχύονται από το Eurimages
Εικόνα από την προπαραγωγή του «The Harvesters» του Ετιέν Καλός

Στην πρώτη συνάντηση του Eurimages, του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοδοτήσεων, όπου παραβρέθηκε ο νέος εκπρόσωπος για λογαριασμό της Ελλάδας, Τίμων Κουλμάσης και η οποία έγινε στο Στρασβούργο από τις 7 μέχρι και τις 10 Μαρτίου ενισχύθηκαν τέσσερις ελληνικές συμπαραγωγές ανάμεσα στις 19 ταινίες μυθοπλασίας, 2 ντοκιμαντέρ και 3 ταινίες κινουμένων σχεδίων που ενισχύθηκαν συνολικά με το ποσό των 5.683.544 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά το ιστορικό και τις αντιδράσεις για την παύση του Αλέξη Γρίβα από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Eurimages

The Miracle of the Sargasso Sea 607

Οι τέσσερις ελληνικές συμπαραγωγές που ενισχύθηκαν στο Στρασβούργο είναι οι εξής:

Η Αντιπροσωπεία του Μπουγιάρ Αλιμάνι (Αλβανία / Ελλάδα) - Παραγωγή: Art Film, Bleri Production, Graal S.A. - 90.000 ευρώ / Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπουγιάρ Αλιμάνι μετά την «Αμνηστία» και το «Krom».

The Harvesters του Ετιέν Καλός (Γαλλία, Νότιος Αφρική, Πολωνία, Ελλάδα) - Παραγωγή: Cinema Defacto, Spier Films, Lava Films, Heretic - 160.000 ευρώ / Ντεμπούτο μυθοπλασίας του ελληνικής καταγωγής Νοτιοαφρικανού Ετιέν Καλός με μια ιστορία ταυτότητας και σεξουαλικότητας που διαδραματίζεται στη Νότιο Αφρική. Η ταινία έχει ενισχυθεί και από το Ταμείο Συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

Ελεύθερο Θέμα της Στέλλας Θεοδωράκη (Γαλλία, Ελλάδα) - Παραγωγή: Fantasia, Arizona Productions - 100.000 ευρώ / Τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία της Στέλλας Θεοδωράκη μετά τα «Παρά Λίγο, Παρά Πόντο, Πάρα Τρίχα», «Ricordi Mi» και «Ημερολόγια Αμνησίας», το «Ελεύθερο Θέμα» αφηγείται μια ιστορία μυστηρίου και κρίσης που διαδραματίζεται σε ένα από τα μαθήματα της Σχολής Καλών Τεχνών. Η ταινία έχει ενισχυθεί και από το Ταμείο Συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας.

To Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασών του Σύλλα Τζουμέρκα (Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία) - Homemade Films, Unafilm, Prppl B.V., Dragon Films - 220.000 ευρώ / Τρίτη ταινία μεγάλου μήκους του Σύλλα Τζουμέρκα μετά τη «Χώρα Προέλευσης» και το «A Blast», εδώ σε μια ιστορία φόνου και μυστηρίου στο Μεσολόγγι. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Διαβάστε ακόμη

Tags: Eurimages