Buzz

Το «Phantom Thread» του Πολ Τόμας Αντερσον έχει (επιτέλους) επίσημη σύνοψη

στα 10

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις υποδύεται έναν διάσημο μόδιστρο στο Λονδίνο των ’50s, που βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται από τον έρωτα.

Το «Phantom Thread» του Πολ Τόμας Αντερσον έχει (επιτέλους) επίσημη σύνοψη

Μέχρι τώρα, το μόνο που γνωρίζαμε για τη νέα ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον, με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις (πιθανότατα στον τελευταίο του ρόλο), ήταν ότι η ιστορία διαδραματίζεται στον κόσμο της μόδας στη δεκαετία του ’50 κι ότι ακολουθεί τη ζωή ενός διάσημου σχεδιαστή.

Κι επίσης, ότι ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει αναλάβει για πρώτη φορά και καθήκοντα διευθυντή φωτογραφίας.

Διαβάστε ακόμη: O Πολ Τόμας Αντερσον σκηνοθετεί (και πάλι) τις Haim σε ένα φιλμ 14 λεπτών

Paul Thomas Anderson - Daniel Day Lewis 607 O Πολ Τόμας Αντερσον και ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις στα γυρίσματα του «Θα Χυθεί Αίμα»

Πολύ πρόσφατα, επιβεβαιώθηκε ότι ο τίτλος της ταινίας θα είναι «Phantom Thread», ενώ μόλις τώρα δημοσιεύτηκε επιτέλους και μια επίσημη, πιο αναλυτική σύνοψη για το φιλμ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου.

Το πιθανότερο είναι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή μας και το τρέιλερ της ταινίας. Προς το παρόν, όμως, διαβάστε την υπόθεση παρακάτω.

Με φόντο τη λαμπερή πλευρά του μεταπολεμικού Λονδίνου των ’50s, ο διάσημος μόδιστρος Ρέινολντς Γούντκοκ (Ντάνιελ Ντέι Λιούις) και η αδελφή του, Σίριλ (Λέσλι Μάνβιλ), βρίσκονται στο επίκεντρο της βρετανικής μόδας, ντύνοντας μέλη της βασιλικής οικογένειας, κινηματογραφικούς σταρ, κληρονόμους, ενζενί και αριστοκράτες με το χαρακτηριστικό στυλ του Οίκου των Γούντκοκ. Οι γυναίκες πάνε και έρχονται στη ζωή του Γούντκοκ, εξασφαλίζοντας στον αμετανόητο εργένη έμπνευση και συντροφιά, μέχρι που συναντά μια νεαρή, δυναμική γυναίκα, την Αλμα (Βίκι Κριπς), η οποία σύντομα γίνεται μια σταθερή παρουσία στη ζωή του ως μούσα κι ερωμένη του. Ενώ μέχρι τότε είχε τον έλεγχο, τώρα βρίσκει την προσεκτικά σχεδιασμένη ζωή του να αναστατώνεται από τον έρωτα. Με την τελευταία του ταινία, ο Πολ Τόμας Αντερσον φιλοτεχνεί το αποκαλυπτικό πορτρέτο ενός καλλιτέχνη σε ένα δημιουργικό ταξίδι και των γυναικών που κρατούν τον κόσμο του σε κίνηση. Το «Phanton Thread» είναι η όγδοη ταινία του Πολ Τόμας Αντερσον και η δεύτερη συνεργασία του με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

Διαβάστε ακόμη